
Μάτι : Εξάωρη αυτοψία εισαγγελέων – Πού στρέφονται οι έρευνες
Καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή
Αυτοψία στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές της ανατολικής Αττικής πραγματοποίησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και διήρκησε περί τις έξι και πλέον ώρες.
Η έρευνα των εισαγγελέων δεν περιορίζεται μόνο στα αίτια της φωτιάς και τις πολεοδομικές παραβάσεις, αντίθετα στρέφεται και στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν στα τραγικά γεγονότα.
Καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψιν του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.
Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να μελετηθούν από τις δικαστικές αρχές και να τεθούν υπ’ όψιν του πραγματογνώμονα.
Διαβάστε επίσης:
Μήνυση για τη φονική πυρκαγιά κατέθεσε η Κωνσταντοπούλου
Δικηγόροι: Να προχωρήσει άμεσα η εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μήνυμα ανακωχής
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4: Παίζοντας μπάλα στο Λούβρο… (vid)



