
Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν ενεργοποιήθηκε το σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι
Ο Βαγγέλης Μπουρνούς επιβεβαίωσε ότι υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι που έμεινε στο συρτάρι
«Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή» δήλωσε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς ο οποίος έκανε λόγο για μαρτυρίες ότι κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους κατοίκους να φύγουν. «Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6.
Όπως είπε ο κ. Μπουρνού η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου».
Ο δήμαρχος Ραφήνας επανέλαβε ότι «δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ».
«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» συνέχισε ο δήμαρχος Ραφήνας και ζήτησε να αντιμετωπιστούν τα αίτια πρόκλησης της τραγωδίας γιατί, όπως είπε, «αν παραμείνουν τα αίτια θα θρηνήσουμε ξανά νεκρούς».
Ανακοίνωσε, τέλος, ότι τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση οικοσκευής.
- Ειδική άδεια μητρότητας: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Η διαδικασία
- Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: «Ο Αλλάχ με διέταξε» είπε ο δράστης που τραυμάτισε τρεις γυναίκες
- Εθνική πόλο: Το γλέντι των «χρυσών» παιδιών σε ελληνικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο (vids)
- Από το Toy Story 5 στην Οδύσσεια: Ξεκίνησε η μάχη των δισεκατομμυρίων στο box office
- Βουλή: Άγρια κόντρα Φλωρίδη- Κωνσταντοπούλου: «Σας τα έχω πει δεν μπορώ να σας βοηθήσω δικηγόρος είμαι…»
- «Μαφία της Κρήτης»: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τοξικολόγος – Συνέτασσε εκθέσεις «κατά παραγγελία»

