Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η περιζήτητη θέση στο Άγιον Ορος

Η περιζήτητη θέση στο Άγιον Ορος

Το όνομα του Κωστή Δήμτσα, πρώην δημοσιογράφου, CEO του φιλανθρωπικού οργανισμού της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ακουγόταν εδώ και χρόνια για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους

Το όνομα του Κωστή Δήμτσα, πρώην δημοσιογράφου, CEO του φιλανθρωπικού οργανισμού της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ακουγόταν εδώ και χρόνια για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους.

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ακούστηκε για πρώτη φορά όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση επιχειρούσε να προσεγγίσει τον Αρχιεπίσκοπο και τη θρησκεία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να επισκεφθεί και το Αγιον Ορος και να ζητήσει να παραμείνει μόνος του επί δέκα λεπτά μαζί με την Πλατυτέρα των Ουρανών. Αγνωστο γιατί, σε κανέναν ακόμα δεν αποκάλυψε τι έκανε αυτά τα δέκα λεπτά, αν δηλαδή προσευχήθηκε και αν ναι, σε τι;

 Και ο Καμμένος ενδιαφέρθηκε

Εν συνεχεία κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο κ. Δήμτσας δεν γινόταν όμως διοικητής του Αγίου Ορους. Για την ακρίβεια, «το όνομά του πήγαινε και ερχόταν χωρίς αποτέλεσμα», όπως ακριβώς μου το μετέφεραν. Συνέβησαν όμως και τούτα: Με την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα, έπεσαν πολλά ονόματα στο τραπέζι του υπουργού Εξωτερικών  που ήθελαν να γίνουν πολιτικοί διοικητές του Αγίου Ορους, στη θέση του Αρίστου Κασμίρογλου που συμπλήρωσε 22 χρόνια στην Ιερά Κοινότητα, από τα οποία τα 12 ως διοικητής.

Ο (συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα) Πάνος Καμμένος, για παράδειγμα, ήθελε να τοποθετήσει κάποιον δικό του αποτυχόντα βουλευτή από τη Βόρεια Ελλάδα, και δεν το πέτυχε. Εμφανίστηκε και η υποψηφιότητα ενός γιατρού, καθηγητή Πανεπιστημίου (συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου), αλλά ούτε αυτή η υποψηφιότητα προχώρησε. Και βεβαίως κάθε φορά εμφανιζόταν και η υποψηφιότητα του κ. Δήμτσα, με επιφυλάξεις πάντοτε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τι έγινε όμως ξαφνικά και άλλαξε διοικητή η Ιερά Κοινότητα;

Ενας άμισθος διοικητής

Χωρίς να γίνει γνωστό εάν έχουν καμφθεί ή όχι οι όποιες αντιρρήσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου (που μέχρι πρόσφατα ήταν ορατές για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα), λέγεται ότι η τοποθέτηση του κ. Δήμτσα ήταν προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού μετά την επιτυχημένη θητεία του στην «Αποστολή». Και ήταν, λένε, μια κίνηση για να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (με τον οποίο τελευταίως, λόγω κάποιων νομοθετημάτων αλλαγής φύλου, συμφωνία Πρεσπών κ.τ.λ., οι σχέσεις πάγωσαν).

Μάλιστα, ο κ. Δήμτσας θα διατηρήσει τη θέση του στην «Αποστολή» και θα είναι παράλληλα και πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους, αμισθί (η μισθοδοσία του διοικητή είναι περίπου 3.000 ευρώ, όση δηλαδή και του γενικού γραμματέα Περιφέρειας). Ετσι, μετά από 22 χρόνια ο Αρίστος Κασμίρογλου, ενώ βρισκόταν στις Καρυές, έλαβε την Πέμπτη ένα τηλεφώνημα από κάποιον υπηρεσιακό του υπουργείου Εξωτερικών που του ζήτησε την παραίτησή του. Δεν του τηλεφώνησε καν ο υπουργός Εξωτερικών, έστω τυπικά, για να τον ευχαριστήσει. Είναι, του είπαν, σε διακοπές. Κάνει τα μπάνια του στην Αλόννησο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024