Πολιτική κατάρρευση: Κάτω από 12% ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε 1% οι ΑΝΕΛ
Δημοσκοπήσεις σοκ για τη συγκυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Καμμένου
Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό το βάρος των σοβαρών λαθών που έγινε κατά τη διάρκεια της διαχείρισης των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 88 ανθρώπους.
Τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα δείχνουν ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται κάτω από το 15%, ενώ σε πολιτικό βαρίδι για την Αριστερά εξελίσσεται πια και ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», βάσει γκάλοπ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό σε πανελλαδική κλίμακα λίγο κάτω από το 12%, στις δε περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, απήχηση του κυβερνώντος κόμματος κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική η δυναμική του δεν ξεπερνά το 9%.
Να σημειωθεί ότι, η μια εκ των δημοσκοπήσεων έγινε για λογαριασμό ξένης πρεσβείας που ενδιαφέρεται για τις εγχώριες εξελίξεις.
Εκτός, όμως, από την Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρυμνίζεται και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς στους περισσότερους νομούς της Μακεδονίας τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κινούνται κάτω από 10%. Συγκεκριμένα στο Νομό Κιλκίς στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 8%. Αντίστοιχο ποσοστό συγκεντρώνει και στην Ημαθία.
Στην ίδια γεωγραφική περιοχή μεγάλο είναι και το πλήγμα που δέχονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει ούτε καν 1% το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ελληνική Λύση το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, σε τρεις νομούς της Μακεδονίας ξεπερνά το 5%.
- Μεξικό: Ένας νεκρός και οκτώ παιδιά τραυματισμένα μετά από επίθεση σε πάρκο
- Σουρίγια Μπονάλι – Η σταρ του πατινάζ που τιμωρήθηκε επειδή έφερε πρώτη το απαγορευμένο backflip στον πάγο
- Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Βιολάντα
- Το είδαμε κι αυτό σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Τουρκία: Διαιτητής τραυματίστηκε από ρίψη… πατινιού!
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί ταξί – Αύριο η μεγάλη πορεία προς το Μαξίμου
- Microsoft: Έρευνα αναδεικνύει το γυαλί ως αξιόπιστο υλικό για μακροπρόθεσμη αποθήκευση δεδομένων