
Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο
Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς περιοχές του Βορείου Αιγαίου, σε Στερεά Ελλάδα και στην Αττική προειδοποιεί η ΓΓΠΠ
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε περιοχές, που εντάσσονται στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής, προειδοποιεί για το Σάββατο 4 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Εύβοια, Σκύρο και Περιφέρεια Αττικής.
Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία, προτείνεται η λήψη των βασικών μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας, ενώ απαιτείται και η απόλυτη ετοιμότητα των δυνάμεων πυρόσβεσης και η συνεργασία των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών και Δασικών Υπηρεσιών.
«Εφιστούμε τη προσοχή ιδιαίτερα των ατόμων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι) να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της ημέρας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
- Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του ξύλινου παταριού στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
- Χωροταξικό τουρισμού: Δείτε τι αλλάζει σε νησιά και Airbnb
- Τέλος ο Πέριν από τον Ολυμπιακό



