Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακύρωσε την επίσκεψή του στην Κολομβία ο Νετανιάχου

Ακύρωσε την επίσκεψή του στην Κολομβία ο Νετανιάχου

Λόγω της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας

Το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κολομβία ακύρωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις. Ο Νετανιάχου επρόκειτο να επισκεφθεί την Κολομβία από τις 6 ως τις 9 Αυγούστου.

Η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας είναι τεταμένη τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ανέφερε ότι ζήτησε να ανασταλούν οι παραδόσεις καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ μέχρι νεοτέρας.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της συνέχισης του τρόμου των εμπρηστικών μπαλονιών και των ταραχών κατά μήκος του (συνοριακού) φράκτη» εξήγησε ο Λίμπερμαν.

Επί τέσσερις μήνες από την 30ή Μαρτίου και μετά, κάθε Παρασκευή γίνονται διαδηλώσεις στα σύνορα, όπου τουλάχιστον 155 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, όπως και ένας ισραηλινός στρατιώτης.

Παράλληλα, με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις έχουν προκληθεί πυρκαγιές σε αγροτικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εξαιτίας χαρταετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που κατευθύνουν στην άλλη πλευρά των συνόρων μαχητές από τη Γάζα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024