
Συστήματα μαζικής ειδοποίησης για φυσικές καταστροφές
Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των Αρχών και των πολιτών στις δύσκολες στιγμές
Μια σημαντική πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνες Αρχές κατά τη διάρκεια μιας φυσικής καταστροφής είναι η επικοινωνία με τους πολίτες που έχουν επηρεαστεί. Είναι κατανοητό ότι εάν υπάρχει ένας αξιόπιστος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των Αρχών και των πολιτών, οι συνέπειες μπορεί να περιοριστούν δραματικά. Στην πρόκληση αυτή απαντά η τεχνολογία με τα συστήματα μαζικής ειδοποίησης, που τα τελευταία χρόνια, ιδίως στο εξωτερικό, αποτελούν τον κατ’ εξοχήν τρόπο επικοινωνίας σε παρόμοιες καταστάσεις.
Συστήματα μαζικής ειδοποίησης έχουν αναπτυχθεί και είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα και ήδη χρησιμοποιούνται κυρίως από ιδιωτικούς οργανισμούς. Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω του κέντρου επιχειρηματικότητας ACEIN έχει υποστηρίξει μια νεοφυή εταιρεία η οποία εξειδικεύεται σε αυτή την τεχνολογία. Η εταιρεία ΤΕΚΜΟΝ έχει αναπτύξει ένα προηγμένο σύστημα μαζικής ειδοποίησης το οποίο λειτουργεί σήμερα επιχειρησιακά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
- ΔΕΗ FIBER: Το ίντερνετ από τη ΔΕΗ τώρα και με Σταθερό Τηλέφωνο
- Νέα Αριστερά: Η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης, τιμής και ιστορικής ευθύνης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ζητάει ισχυρή πολιτική συνοχής
- Πάτρα: Συγκλονίζει η γυναίκα που δέχτηκε άγρια επίθεση – «Έχω κατάγματα και μώλωπες»
- H Anthropic ενημερώνει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα για κρίσιμα κενά ασφάλειας
- Λετονία: Η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις από το έδαφος της χώρας της Βαλτικής, λέει η Ρωσία


