Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα παπάκια στη σειρά πως... ακολουθούν την σούπερ μαμά τους

Τα παπάκια στη σειρά πως… ακολουθούν την σούπερ μαμά τους

O Μπρεντ Τσίζεκ που ασχολείται επαγγελματικά με την λήψη φωτογραφιών άγριας ζωής βρισκόταν σε μια βάρκα στην λίμνη Bemidji στην Μινεσότα αναζητώντας κάποια καλή ευκαιρία για να κάνει κλικ στην μηχανή του όταν την προσοχή του κέντρισε μια περίεργη σκηνή

O Μπρεντ Τσίζεκ που ασχολείται επαγγελματικά με την λήψη φωτογραφιών άγριας ζωής βρισκόταν σε μια βάρκα στην λίμνη Bemidji στην Μινεσότα αναζητώντας κάποια καλή ευκαιρία για να κάνει κλικ στην μηχανή του όταν την προσοχή του κέντρισε μια περίεργη σκηνή.

Μια πάπια πέρασε από κοντά του και πίσω της ακολουθούσαν τα μικρά της αλλά σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός τους δεν ήταν ο αναμενόμενος. Την πάπια δεν ακολουθούσαν 10-20 παπάκια (συνήθης αριθμός απογόνων μιας πάπιας) αλλά την ακολουθούσαν πολλές δεκάδες παπάκια σε μια πραγματικά εντυπωσιακή σκηνή την οποία ο Τσίζεκ έσπευσε να αποθανατίσει.

Όταν είδε την φωτογραφία που τράβηξε ο Τσίζεκ καταμέτρησε περίπου 50 παπάκια γεγονός που φυσικά τον εξέπληξε. Αποφάσισε να επιστρέψει στην ίδια περιοχή με την ελπίδα να πετύχει ξανά την μαμα-πάπια με τον… λόχο της. Πράγματι η πάπια έκανε την εμφάνιση της με τα παπάκια να την ακολουθούν. Μόνο που αυτή την φορά την πάπια ακολουθούσαν 76 παπάκια!

Οι ειδικοί πονοκεφαλιάζουν για να δώσουν μια εξήγηση. Είναι δεδομένο ότι μια πάπια είναι αδύνατον να έχει γεννήσει περίπου 80 αυγά γιατί όπως είναι ευνόητο δεν θα μπορούσε να τα κλωσήσει και γενικότερα να τα φροντίσει.

Έχει διαπιστωθεί ότι κάποιες θηλυκές πάπιες αφήνουν ορισμένα από τα αυγά τους στις φωλιές άλλων θηλυκών θεωρώντας ότι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες κάποια από τα παιδιά της να επιζήσουν σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε εκείνη ή στην δική της φωλιά. Γνωρίζοντας ότι ο μέγιστος αριθμός αυγών που μπορεί να γεννήσει μια πάπια είναι 20 το να φιλοξενήσει και να φροντίσει μια πάπια στην φωλιά της λίγα επιπλέον αυγά θα μπορούσε θεωρητικώς να συμβεί.

Εδώ όμως μιλάμε για πολλές δεκάδες επιπλέον αυγά οπότε «η φιλοξενία» δεν μοιάζει πιθανό ενδεχόμενο. Μια δεύτερη εξήγηση έχει να κάνει με την επίσης διαπιστωμένη τακτική που έχουν οι πάπιες να αφήνουν τα μικρά τους να τα προσέχει για λίγη ώρα η μεγαλύτερη σε ηλικία πάπια της κοινότητας.

Οι μεγαλύτερες σε ηλικία πάπιες ως πιο έμπειρες μπορούν για λίγη ώρα να φροντίσουν τα μικρά μέχρι να κάνουν κάποιες δουλειές οι γονείς τους.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως ο μέγιστος αριθμός των μικρών που έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να φροντίσει μια πάπια-μπειμπισίτερ είναι 40-50.

Ο αριθμός των 76 μικρών που είχε υπό την επίβλεψη της η σούπερ-μαμά μοιάζει εξωπραγματικός στους ειδικούς οι οποίοι θέλουν να διαπιστώσουν τώρα αν πράγματι αυτή η πάπια φροντίζει μόνη της όλα αυτά τα μικρά και τελικά μεγαλώνουν όλα σωστά.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024