Στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Βασιλεία παρών ήταν και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο πατέρας του τεχνικού του Δικέφαλου.

Ο έμπειρος Ρουμάνος προπονητής (ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής Τουρκίας) μίλησε για τον Ράζβαν αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά τόνισε: «Λόγω του ονόματος μου δεν ήθελα να πέσει πάνω στον Ράζβαν (σ.σ.: Λουτσέσκου) το «βάρος» και η ευθύνη. Για αυτό το λόγο τον προέτρεπα να ασχοληθεί με κάποιο άλλο άθλημα. Ο Ράζβαν όμως μεγάλωσε μέσα στο ποδόσφαιρο, οπότε η προσπάθεια μου ήταν μάταιη. Ο Ράζβαν ξεκίνησε από χαμηλά την καριέρα του ως προπονητής χτίζοντας ομάδες και ανεβάζοντας τες επίπεδο. Παρότι με αυτές έφτανε ψηλά συνέχισε να δουλεύει με μικρές ομάδες».

-Πως βλέπετε την καριέρα του στην Ελλάδα;

«Στην Ελλάδα έκανε καλές σεζόν με την Ξάνθη και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κάποιος νωρίτερα για αυτόν. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ άργησε να τον πάρει για τον πάγκο του κατά τη γνώμη μου».

-Βλέπετε κάτι από εσάς στον τρόπο που κοουτσάρει ο γιος σας, ο Ράζβαν;

«Δε μου μοιάζει ιδιαίτερα ως προπονητής. Είναι λογικό να έχει κάποια δικά μου ψήγματα, αφού από μικρός με βλέπει να προπονώ και ακούει τις ιδέες μου. Ωστόσο, ο Ράζβαν έχει φύγει από τη σκιά μου και χαίρομαι για αυτό!»

-Τι γνώμη έχετε για τον Ιβάν Σαββίδη;

«Με τον κύριο Σαββίδη έχουμε μιλήσει μόνο μία φορά. Αυτό έγινε στον αγώνα της περσινής σεζόν με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 4-0».

-Τι συμβουλή δώσατε στον Ράζβαν όταν σας είπε ότι θα αναλάβει τον ΠΑΟΚ;

«Του είπα απλά καλή τύχη. Δεν είμαι ο πατέρας που λέει στον γιο του τι να κάνει και τι όχι»

-Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία;

«Είναι δύσκολη η ρεβάνς, αλλά ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 στην έδρα του, οπότε έχει το προβάδισμα. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να προκριθεί. Όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Πιστεύω στον Ράζβαν!»