«Πράσινο φως» στο ν/σ για τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιονίου
Το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και την υπαγωγή τους στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιουνίου, αντίστοιχα
Στην επί της αρχής υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προχώρησε το α’ θερινό τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία, η ΔΗΣΥ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι καταψήφισαν, ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλίας – και σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι διατάξεις για τους αμετάθετους καθηγητές.
Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και την υπαγωγή τους στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Ιουνίου, αντίστοιχα.
- Μια τυπική μέρα του Ελ Κααμπί γεμάτη… ψαλιδάκια – Το απίθανο βίντεο στο TikTok για τον Μαροκινό φορ (vid)
- Συνελήφθη 45χρονη οικιακή βοηθός που έκλεβε ηλικιωμένους και ΑμεΑ εργοδότες της
- Τα τελευταία δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Buzzer beater από τον Έντζκομπ και… τέζα οι Γκρίζλις (136-139) – Μεγάλη νίκη για τους Σέλτικς (119-129, vids)
- Eurostar: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες – Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων
- Τουριστικές επενδύσεις: Οι Κυκλάδες λένε «όχι» στα «φαραωνικά» σχέδια
