Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζερεφός για τη φονική πυρκαγιά : Νόμιζαν ότι δεν θα περνούσε τη Μαραθώνος

Ζερεφός για τη φονική πυρκαγιά : Νόμιζαν ότι δεν θα περνούσε τη Μαραθώνος

Στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας οι άνεμοι «έτρεχαν» με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στο Μάτι, η ταχύτητα ήταν 100 χιλιόμετρα ανέφερε ο καθηγητής Φυσικής της ατμόσφαιρας

«Πολλοί θεώρησαν  ότι δεν μπορούσε να περάσει η φωτιά τη λεωφόρο Μαραθώνος. Πιστεύω ότι ήταν προφανές . Ο κόσμος θα έπρεπε να έχει φύγει από το Μάτι όπως έφυγαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα» ανέφερε  ο ακαδημαϊκός- καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1  ανέφερε ότι είναι πιθανό να μην εκτιμήθηκε σωστά η σοβαρότητα του φαινομένου. Μπορούμε να αποφύγουμε στο μέλλον αντίστοιχες τραγωδίες μέσω της πρόληψης, της καλύτερης προετοιμασίας και με ασκήσεις ετοιμότητας είπε. Δεν αποκλείω, πρόσθεσε, να έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να προσαρμοστούμε σε ακραία φαινόμενα.

Ακόμη,  σημείωσε ότι στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας οι άνεμοι «έτρεχαν» με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στο Μάτι, η ταχύτητα ήταν 100 χιλιόμετρα.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024