Παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα θέλει να φιλοξενήσει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας
Η πρωτοβουλία που πήρε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας να σταθεί στο πλευρό των ορφανών του παραδομένου στις στάχτες Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος δίνει ελπίδες στα παιδιά
Την ελπίδα, μέσα από τη θλίψη και την οδύνη για τις ψυχές που χάθηκαν από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, αλλά και τα αποκαΐδια των ημερών που μαύρισαν στην κυριολεξία τη ζωή χιλιάδων συμπατριωτών μας, προσπαθεί πλέον να ανασηκώσει και η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.
Απόδειξη, η πρωτοβουλία που πήρε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας να σταθεί στο πλευρό των ορφανών του παραδομένου στις στάχτες Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος της πυρόπληκτης Ανατολικής Αττικής, και να τα φιλοξενήσει στην Πόλη του Μ. Αλεξάνδρου.
Ειδικότερα, o πρόεδρος της πρεσβυγενούς Κοινότητας, Εδμόνδος Κασιμάτης, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Τέρενς Κουΐκ, και τού μετέφερε την πρόθεσή του να προτείνει στην Κοινοτική Επιτροπή Αλεξανδρείας να φιλοξενήσει παιδιά από το Λύρειο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Όσα παιδιά και για όσο χρόνο χρειαστεί.
Σημειώνεται ότι επρόκειτο για μία ιδέα και πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Γιάννη Σιόκα, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν αρκούν τα «like», πρέπει και στην πράξη να δείχνουμε την υποστήριξή μας στους ανθρώπους αυτούς και κυρίως στα παιδιά… ».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Κασιμάτης τόνισε, προς τον υφυπουργό Τέρενς Κουΐκ, ότι η Κοινοτική Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών αυτών και διατίθεται να φιλοξενήσει όσα παιδιά επιθυμούν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, ώστε να βρουν μία καινούργια στέγη και μάλιστα στους νέους ξενώνες της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που βρίσκονται μέσα στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι δίπλα από την Ελληνική Κοινότητα, τα Σχολεία, το Ελληνικό Προξενείο και τον Οίκο Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ».
Tέλος, εξέφρασε την οδύνη όλης της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας για την τεράστια αυτή τραγωδία που στοίχισε τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας, ευχόμενος ανάρρωση στους τραυματίες.
- Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς
- «Η Νταϊάνα θα ήταν συντετριμμένη»: Αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε Γουίλιαμ και Χάρι – «Τέσσερα χρόνια ξένοι»
- Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί των σεισμών του Ιουνίου
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο πιο δυνατό έως τώρα φιλικό του
- ΗΠΑ και Ιράν «δοκιμάζουν» τα όρια της κλιμάκωσης: Πλήγματα σε ιρανικές υποδομές και επιθέσεις σε βάσεις στον Κόλπο
- Λορέντζο Καριέρε: Σήμερα η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό
- Αγροτική οικονομία: Ξεπέρασαν τα 2,1 δισ. ευρώ οι εξαγωγές σε φέτα και ελαιόλαδο
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7): «Δράση» με Άγιαξ – Ολυμπιακός και Γαλλία – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442