Ιράν: Οροι για να υπάρξει διάλογος με τις ΗΠΑ
Ορους έθεσε το Ιράν για ν' ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου με τις ΗΠΑ, λίγο μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι διατεθειμένος για συνομιλίες «χωρίς προϋποθέσεις» με την Τεχεράνη.
Προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν, οι ΗΠΑ θα όφειλαν να επανενταχθούν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε υπογραφεί το 2015 από την Τεχεράνη και έξι μεγάλες δυνάμεις, ανέφερε σήμερα Τρίτη συνεργάτης του ιρανού προέδρου.
«Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ιρανικού έθνους, η αποκλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών και η επιστροφή στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα είναι βήματα που μπορούν να γίνουν για να στρωθεί ο ανώμαλος δρόμος προς τις συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και την Αμερική», ανέφερε μέσω Twitter ο Χαμίντ Αμπουταλεμπί, σύμβουλος του Χασάν Ροχανί.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον ηγέτη του Ιράν οποτεδήποτε και χωρίς προϋποθέσεις, για να συζητήσουν πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι σχέσεις τους μετά την απόφασή του στις 8 Μαΐου ν’ αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΚΟΣΔ. «Αν θέλουν να συναντηθούμε, θα συναντηθούμε», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος.
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία


