Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στα … κλεφτά η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Στα … κλεφτά η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι

Η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική έγινε υπό άκρα μυστικότητα ώστε να μην επαναληφθούν οι σκηνές με τη λαϊκή οργή του κόσμου που δέχθηκε πρόσφατα ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς αλλά και μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες για την κυβέρνηση με τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι γνώριζαν πως υπήρχαν νεκροί όταν έγινε η σύσκεψη του Συντονιστικού το βράδυ της Δευτέρας πήρε την («τολμηρή» κατά πολλούς) απόφαση να βρεθεί… μυστικά στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη» ήταν μια επίσκεψη που διοργανώθηκε και εκτελέστηκε αποκλειστικά από τον κ. Τσίπρα (και από τους λεγόμενους επικοινωνιολόγους του) υπό άκρα μυστικότητα προκειμένου να μην κινητοποιηθούν όσοι κάτοικοι έχουν παραμείνει στην περιοχή προσπαθώντας να σώσουν ό,τι απέμεινε από τα σπίτια τους. Και κυρίως διοργανώθηκε με αυτόν τον μυστικό τρόπο (που δεν ταιριάζει σε Πρωθυπουργό, και μάλιστα αριστερό) ώστε να μην επαναληφθούν οι σκηνές με τη λαϊκή οργή του κόσμου που δέχθηκε ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος. Πήρε λοιπόν μαζί του ένα τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, χωρίς όμως να συνοδεύεται από δημοσιογράφο, και πήγε πολύ πρωί στις καμένες περιοχές, την ώρα που δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος. Είναι, αυτό της ΕΡΤ, το μοναδικό τηλεοπτικό συνεργείο που εμπιστεύεται ο κ. Τσίπρας (με τη βοήθεια του οποίου μαγνητοσκοπεί τα διαγγέλματά του και τα περίφημα βιντεάκια του Πρωθυπουργού με τον γενικό τίτλο «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη» στα οποία δίνει εικόνα η Ζωή Χαλιδιά). Πάμε όμως πίσω στην «κλεφτή» επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Μάτι.

Εχοντας στο πλευρό του τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ρωτούσε να μάθει από τους συντονιστές που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή λεπτομέρειες σχετικά με τα σημεία διαφυγής που υπήρχαν προς τη θάλασσα ενώ ζήτησε να παραμείνει υψηλό το φρόνημα όσων παραμένουν στο σημείο για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Μόνο λίγα λεπτά άντεξε στο Μάτι

Πόση ώρα όμως έμεινε (έστω και μυστικά) στον τόπο της τραγωδίας; Ο ίδιος λέει ότι έμεινε μία ώρα. Οι αστυνομικοί που ρωτήθηκαν είπαν ότι έμεινε μόνο για λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικό που μίλησε στο in.gr, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε για ελάχιστα λεπτά τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους κατοίκους και αποχώρησε.

Η «πολίτης» γραμματέας με το… iPhone

Είπε ότι συνομίλησε στο Μάτι με… πολίτες. Ανήρτησε μάλιστα και φωτογραφίες. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι τρεις «πολίτες» που φαίνονται στη φωτογραφία πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και τους δύο διασώστες;

Η ξανθιά κυρία πίσω από τον μελαχρινό νεαρό είναι η διευθύντρια του Γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Λέγεται Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η μελαχρινή κυρία με τα μαύρα γυαλιά ηλίου που κρατάει ένα iPhone στο χέρι είναι η διευθύντρια του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Λέγεται Γιάννα Πεπέ. Και ο μελαχρινός κύριος που τις συνοδεύει είναι ένας από τους άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού. Αυτούς τους πολίτες εννοεί ότι συνομίλησε  με ασφάλεια μαζί τους; Επειδή δεν βρέθηκε άλλος να μας πει τι ακριβώς έγινε.

Και ο… ιδιαίτερος του Παπαθανασίου

Α, να μην το ξεχάσω, ήταν και ένας άλλος πολίτης που βρέθηκε τυχαία εκεί πρωινιάτικα. Ηταν ο Κώστας Κουτρουμπής που ήταν διευθυντής στο γραφείο του πρώην γαλάζιου υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου και είπε στον Πρωθυπουργό να προσέχει το Μάτι. Είχε, βλέπετε, σπίτι στην ευρύτερη περιοχή.

Only in

Οι γυναίκες, ο φόβος της σεξουαλικής παρενόχλησης και ο «φόρος ασφάλειας»

Η ασφαλής επιστροφή στο σπίτι για ορισμένες γυναίκες κοστίζει ακριβά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024