Επί δύο ώρες παρέμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως Βάρβαρας Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττικης, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης

Επί δύο ώρες παρέμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως Βάρβαρας Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττικης, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε κατά την έξοδο του να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους ενώ επέλεξε να αποχωρήσει όχι από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων προφανώς για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Ο κ. Ψινάκης, έφτασε το πρωί λίγο πριν τις 09:30 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και στη συνέχεια πήγε στο γραφείο της Βαρβάρα Γνεσούλη, προκειμένου να καταθέσει.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης για τα αίτια των πυρκαγιών στην Αττική που πλήρωσαν με τη ζωή τους συμπολίτες μας, συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών κ.Βαρβάρα Γνεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου η προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εξετάσει πολλούς μάρτυρες και χθες, Δευτέρα, μεταξύ άλλων κλήθηκε ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Σήμερα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική έχει κληθεί να καταθέσει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό.

Παράλληλα έχει ζητήσει την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την πυροσβεστική.

Όλες οι ενέργειες γίνονται με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Παραίτηση Ψινάκη ζητά πάνω από το 1/3 των δημοτικών συμβούλων Μαραθώνα

Ο δήμαρχος Μαραθώνα έχει βρεθεί στο στόχαστρο σκληρής κριτικής για τους χειρισμούς του στην τραγωδία, ακόμη και από στελέχη της δικής του παράταξης.

Έτσι, πάνω από 20 δημοτικοί σύμβουλοι (από τους 33 συνολικά) τού δείχνουν την πόρτα εξόδου, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς οι δημοτικοί σύμβουλοί επισημαίνουν πως ο Δήμος έμεινε «ανοχύρωτος και έρμαιο στα χέρια ενός δημάρχου που πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης».

«Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψηνάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί» προστίθεται.

Αναγνωρίζοντας δε οι δημοτικοί Σύμβουλοι ότι «ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του» τονίζουν ότι «βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύσταστη στιγμή».

Το ψήφισμα των δημοτικών συμβούλων θα συζητηθεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου το απόγευμα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η εξέλιξη δε αυτή αποτελεί συνέχεια των παραιτήσεων της αντιδημάρχου, Δήμητρας Λαμπαρού, του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Έργων, Βασίλη Τσουπρά, και της ανεξαρτητοποίησης της συμβούλου της παράταξης Ψινάκη, Αναστασίας Παππά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr