Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπυράκη κατά κυβέρνησης : Διαπιστώνουμε ανικανότητα και κυνισμό

Σπυράκη κατά κυβέρνησης : Διαπιστώνουμε ανικανότητα και κυνισμό

«Θέλουμε η εξέλιξη της έρευνας να οδηγήσει στην απόδοση των ευθυνών» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για ανικανότητα και κυνισμό εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τη στάση των υπεύθυνων όσον αφορά την πολύνεκρη φωτιά που ξέσπασε στην ανατολική Αττική και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες πολίτες.

Η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για σοβαρότατο έλλειμμα στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση μιας κρίσης και σοβαρότατο έλλειμμα στη διαχείριση της κρίσης τονίζοντας πως «θέλουμε η εξέλιξη της έρευνας να οδηγήσει στην απόδοση των ευθυνών», μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84.

Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποδοθεί απαντάει ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο αυτή την ώρα ερευνά η δικαιοσύνη. Και είναι απαραίτητο η δικαιοσύνη να απαντήσει γρήγορα. Στο πεδίο της πολιτικής, διαπιστώνουμε την ανικανότητα και τον κυνισμό».

«Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση γνώριζε»

Η ίδια αναφέρει ότι υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απαντηθεί, που θέτουν οι πολίτες. «Το πρώτο και το βασικό ερώτημα είναι αν γνώριζαν. Όλα δείχνουν πως γνώριζαν. Και ήδη κάποιοι από την κυβέρνηση το παραδέχονται, αναφέρατε πριν τη δήλωση του κ. Κουρουμπλή. Ξέρετε, η Ν.Δ. έχει μια προτεραιότητα σε αυτήν την υπόθεση. Η προτεραιότητα είναι να μη ζήσει ποτέ ξανά η Ελλάδα μια τέτοια τραγωδία. Και σε αυτή την προσπάθεια η Ν.Δ. ζητά να απαντηθούν τα ερωτήματα, ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες, και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς», σημείωσε.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο οποίος βρέθηκε από τις πρωινές ώρες στο Μάτι και δεν έγινε αντιληπτός ούτε από τους πολίτες αλλά ούτε από τα μέσα ενημέρωσης, σημείωσε πως «είναι αλήθεια η πρώτη φορά που βλέπουμε πρωθυπουργό να επισκέπτεται τον τόπο της τραγωδίας σαν κλέφτης και να φεύγει. Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία του πρωθυπουργού να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που βίωσαν αυτή την τραγωδία. Με τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους, που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται».

Σχεδόν μια βδομάδα μετά το τραγικό συμβάν και δεν έχει σημειωθεί καμία αποχώρηση. «Το ζήτημα για εμάς δεν είναι οι παραιτήσεις» αναφέρει η κ. Σπυράκη. «Οι άνθρωποι αυτοί απέδειξαν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν την ευθύνη. Δεν μπορούν. Και όλοι αισθάνονται πολύ άνετα στις θέσεις τους. Καταφεύγουν σε φραστικές ακροβασίες, όμως μένουν εκεί. Στην ίδια θέση. Ούτε ένας από αυτούς δεν αισθάνθηκε το βάρος αυτής της ευθύνης, ούτε ένας από αυτούς δεν είπε τελεσίδικα, φεύγω, πάω σπίτι μου, δεν τα κατάφερα, θα μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα καλύτερα, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και φεύγω. Ούτε ένας. Είναι όλοι οι ίδιοι άνθρωποι. Εκεί στις ίδιες θέσεις», υπογράμμισε.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024