Αφγανιστάν : Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε σχολή μαιών
Η επίθεση των δύο οπλοφόρων τερματίστηκε αφού ο ένας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί και ο δεύτερος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας
Η επίθεση δύο οπλοφόρων που εισέβαλαν και πήραν ομήρους για ώρες σε σχολή για μαίες στην Τζαλαλάμπαντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, τερματίστηκε έπειτα από επτά ώρες το Σάββατο, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, πέραν των δραστών, και οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους τρία μέλη των σωμάτων ασφαλείας.
Κατά τον Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, η επίθεση άρχισε στις 11:30 (10:00 ώρα Ελλάδας), όταν οι ένοπλοι έκαναν έφοδο στη σχολή, όπου λειτουργεί επίσης μια κλινική, στο κέντρο της πόλης, και ενεπλάκησαν σε ανταλλαγές πυρών, που κράτησαν πάνω από έξι ώρες, με άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.
Η επίθεση τερματίστηκε αφού ο ένας από τους δράστες πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί και ο δεύτερος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας, συμπλήρωσε ο Χογκιάνι.
Συνολικά, 140 γυναίκες, 67 σπουδάστριες και μέλη του προσωπικού, καθώς και δύο παιδιά, που είχαν παγιδευτεί μέσα στη σχολή, διασώθηκαν μετά το τέλος της επιχείρησης των αρχών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Δεν έγινε σαφές το γιατί οι ένοπλοι στοχοθέτησαν τη σχολή ή σε ποια οργάνωση ανήκαν. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.
Οι Ταλιμπάν διέψευσαν ότι ενέχονταν στην ενέργεια. Ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ διαβεβαίωσε ότι «εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με την επίθεση στην Τζαλαλάμπαντ», αφήνοντας να εννοηθεί πως επρόκειτο για ενέργεια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Το ΙΚ έχει διαπράξει μια σειρά ενεργειών στην Τζαλαλάμπαντ το τελευταίο διάστημα, και γενικά η δράση του είναι έντονη στη Νανγκαρχάρ, που γειτονεύει με το Πακιστάν.
Την 11η Ιουλίου τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας σκοτώθηκαν σε μια επίθεση τζιχαντιστών.
Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης συγκαταλέγονται ένας οδηγός και δύο φύλακες. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρία στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, διευκρίνισε ο Χογκιάνι.
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442