Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Από την κόλαση στον παράδεισο» ο Ατρόμητος, ήττα με 4-3 από τη Μπρεστ

«Από την κόλαση στον παράδεισο» ο Ατρόμητος, ήττα με 4-3 από τη Μπρεστ

Έσωσε τα «σπασμένα» το τελευταίο εικοσάλεπτο, αρκετές ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό

Μέρα με τη νύχτα ήταν η απόδοση του Ατρόμητου το πρώτο 70λεπτο της αναμέτρησης απέναντι στη Ντιναμό Μπρεστ και τα τελευταία λεπτά.

Αν και οι παίκτες του Ντάμιρ Κάναντι ηττήθηκαν με 4-3 από τη Μπερστ στη Λευκορωσία, τα τρία γκολ που πέτυχε στο φινάλε η ομάδα του Περιστερίου δίνουν «παλμό» για τον επαναληπτικό αγώνα στην Αθήνα.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς μόλις στο 13ο λεπτό προηγούνταν 2-0. Στο 5΄ ο Φιλίποβιτς κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νόγιοκ και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 12΄ ο Ισπανός ρέφερι καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μάντσον κι ένα λεπτό αργότερα ο Σαβίτσκι διπλασίασε από τα 11 βήματα εκτελώντας… α λα Πανένκα.

Οι Λευκορώσοι κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο, είχαν κι άλλες καλές στιγμές αλλά δεν βρήκαν στόχο, την ώρα που η ομάδα του Κάναντι έδειχνε σαστισμένη, εκτός κλίματος αγώνα και ανήμπορη να αντιδράσει.

Η Ντιναμό είχε πάρει λοιπόν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο οι παίκτες του Κάβαλτσουκ φρόντισαν να διευρύνουν. Στο 61ο λεπτό ο Νόγιοκ πλευροκόπησε την άμυνα από δεξιά, έβγαλε συρτή σέντρα και ο Σαβίτσκι, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, «έγραψε» το 3-0.

Χαρακτηριστικό της επιθετικής ανυπαρξίας (εκτός της αμυντικής) του Ατρόμητου είναι το γεγονός ότι η πρώτη απόκρουση του Παβλιουτσένκο σημειώθηκε στο 66ο λεπτό (!), σε μακρινό σουτ του Γαρουφαλιά.

Ο άσος της Μπρεστ δεν είχε πει, όμως, την τελευταία λέξη του. Στο 70΄ με αριστερό σουτ ολοκλήρωσε την εξαιρετική παρουσία του υπογράφοντας ένα μεγαλοπρεπές χατ τρικ, αλλά το παιχνίδι ξεκινούσε μόλις τότε!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανούσος εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος των γηπεδούχων για να μειώσει, ενώ στο 80΄ και στη σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά ο Μούγιακιτς πίεσε στο όριο του φάουλ τον Βερετίλο και τον ανάγκασε σε αυτογκόλ. Στο 88΄ ο Κουλούρης με εν κινήσει σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Παβλιουτσένκο για το τελικό 3-4, με τον Ατρόμητος να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του ενόψει της ρεβάνς.

Διαιτητής: Χοσέ Σάντσεθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: 36′ Οσουχουκού, 82′ Κχομπλένκο, 86′ Φαμεγιέ – 26′ Κουλούρης

Κόκκινες κάρτες: –

Ντιναμό Μπρεστ (Σεργκέι Κόβαλτσουκ): Παβλιουτσένκο, Νόγιοκ, Κίκι, Φιλίποβιτς (45′ Νέκχατσικ), Βερετίλο, Γιουτζέπτσουκ (76′ Βίτους), Οσουχουκού (62′ Ζαλέσκι), Σαβίτσκι, Κάργας, Κχομπλένκο, Φαμεγιέ

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλαντζιτς, Μανούσος (75′ Μούγιακιτς), Βασιλακάκης (46′ Γαρουφαλιάς), Μπρούνο (46′ Ενσικουλού), Κουλούρης

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024