Αυξάνουν έως και 60% τους μισθούς στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ
Τρεις μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία που διαδραματίστηκε στην Ανατολική Αττική με 83 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους και ενώ η Ελλάδα θρηνεί, κατατέθηκε, σήμερα, υπουργική τροπολογία με την οποία προβλέπεται αύξηση 60% των μισθών των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιρειών
Τρεις μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία που διαδραματίστηκε στην Ανατολική Αττική με 83 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους και ενώ η Ελλάδα θρηνεί, κατατέθηκε, σήμερα, υπουργική τροπολογία με την οποία προβλέπεται αύξηση 60% των μισθών των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιρειών!
Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή 60% στις αποδοχές των ανώτατων στελεχών ΔΕΚΟ, που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.
Με την εν λόγω τροπολογία εξαιρούνται από το ανώτατο πλαφόν των 4.631 ευρώ οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των:
- Προέδρων
- Διευθυνόντων συμβούλων
- και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων Δημοσίων Επιχειρήσεων και των θυγατρικών αυτών.
Αποδοχές, εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των συγκεκριμένων στελεχών, προβλέπεται να καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά σε κάθε περίπτωση όπως διευκρινίζεται δεν μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που ισοδυναμεί στα 7.483, 10 ευρώ (8.314,56 Χ 90%).
Μάλιστα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης με tweet αναφέρθηκε στην εν λόγω τροπολογία γράφοντας χαρακτηριστικά.
- Συντηρεί την κόντρα με τον Γεωργιάδη η Κωνσταντοπούλου και φτάνει μέχρι τον Χρυσοχοΐδη
- Καρκίνος στην ΕΕ: Αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ένωση, καθώς οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται
- Παιδιά: Καθώς τα βιβλία χάνουν έδαφος από τις οθόνες, το λεξιλόγιο συρρικνώνεται
- Ιστορική πρεμιέρα του NCAA στη Ρώμη
- Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 40χρονου – Τον εγκατέλειψαν τραυματία και πέθανε
- Η UEFA αποφάσισε να βραβεύει τους καλύτερους διαιτητές της Ευρώπης!
