
Παραβιάσεις στο Αιγαίο την ώρα των συλλυπητηρίων
Η έκφραση συμπάθειας προς την Αθήνα από Ερντογάν και Τσαβούσογλου μένει στα λόγια και δεν συνοδεύεται από πράξεις
Την ώρα που ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφραζαν την συμπάθειά τους προς την Αθήνα για την τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας με τις φωτιές στην Αττική, ταυτόχρονα έστελναν τα πολεμικά τους αεροπλάνα στο Αιγαίο προκαλώντας συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.
Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα μετρούσε δεκάδες θύματα της πύρινης λαίλαπας των τελευταίων ημερών, τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σύμφωνα με στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας 35 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Συγκεκριμένα, στον ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθαν ένα ζευγάρι κατασκοπευτικά τουρκικά αεροσκάφη CN235 και μία τετράδα οπλισμένων F16 προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη από τη Λήμνο για να τα αναχαιτίσει.
- Πώς ο τουρισμός θρέφει την ακρίβεια – Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες ως δομικός παράγοντας του πληθωρισμού
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο



