Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιές στην Αττική: Για 3η ημέρα μαίνονται σε Γεράνεια Όρη και Καλλιτεχνούπολη

Πυρκαγιές στην Αττική: Για 3η ημέρα μαίνονται σε Γεράνεια Όρη και Καλλιτεχνούπολη

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν τα πύρινα μέτωπα σε δυτική και ανατολική Αττική παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών

Οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι.

Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα πύρινα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:

  • στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη η πυρκαγιά εξελίσσεται στον ορεινό όγκο και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη
  • στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής λαμβάνουν μέρος 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές και 1 ελικόπτερο

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης και στο Κακόπετρο Πλατανιά Χανίων.

Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο καθώς και 2 A/Φ από την Ιταλία, ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, από πτώση κεραυνού, στην περιοχή της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου. Στο σημείο παραμένουν επιχειρώντας στην κατάσβεση 11 πυροσβεστικά οχήματα και 36 άτομα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, οι φλόγες έχουν κάψει περίπου 200 στρέμματα πευκοδάσους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024