
Η Ουάσιγκτον πρότεινε νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν
Στα τέλη του 2018
Η αμερικανική πλευρά πρότεινε την διεξαγωγή νέας συνάντησης των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη του 2018 στην Ουάσιγκτον, αλλά η συνεργασία για την προετοιμασία της δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλός του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
Ο Ουσακόφ επεσήμανε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Ελσίνκι, οι πρόεδροι των δύο χωρών συμφώνησαν ότι θα είναι χρήσιμο και αναγκαίο να συνεχίσουν τις διμερείς επαφές τους. «Συγκεκριμένα στο Ελσίνκι δεν συζητήθηκε το ζήτημα των επικείμενων συναντήσεων, αλλά μερικές μέρες αργότερα η αμερικανική πλευρά πρότεινε την διεξαγωγή της επόμενης συνάντησης κορυφής στην Ουάσιγκτον στο τέλος του έτους» δήλωσε ο Ουσακόφ, διευκρινίζοντας ότι την πρόταση μετέφερε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον.
Ο Ουσακόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο πρόεδροι να συναντηθούν στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής των G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή ή σε άλλες διεθνείς συναντήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι δύο ηγέτες.
Ο Ουσακόφ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που είχαν σχέση με την συνάντηση κορυφής του Ελσίνκι και ιδιαίτερα στο ερώτημα πόσο επίμονα έθεσε ο Τρμαπ το ζήτημα της δήθεν ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές. Παράλληλα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση των εκπροσώπων του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του συμβούλου του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον, προετοιμάζεται για τον Αύγουστο.
- Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε στο «μάτι» τον Ντέκλαν Ράις
- Το πατρίδα της τηγανητής πατάτας έχει πρόβλημα – Παράγει πάρα πολλές πατάτες και δεν μπορεί να τις πουλήσει
- Στο ΠΑΓΝΗ παιδί που έπεσε σε γκρεμό 11 μέτρων
- Η Ευρώπη απαγορεύει συναυλίες, αλλά το κοινό «ψηφίζει» Κάνιε Γουέστ
- Ιράν: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται
- Το αμφιλεγόμενο σχέδιο του βρετανικού στρατού για την τεχνητή νοημοσύνη



