Σοροί αλλά και διασωθέντες μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Ραφήνας. Δεκάδες άνθρωποι περιμένουν με αγωνία να δουν αν μεταξύ των διασωθέντων είναι και οι δικοί τους άνθρωποι

Τραγικές σκηνές διαδραματίζονται στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου με σκάφη φθάνουν σοροί αλλά και διασωθέντες. Δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι και περιμένουν με αγωνία να δουν αν μεταξύ των διασωθέντων είναι και οι δικοί τους άνθρωποι.

Ωστόσο, μαζί με τους διασωθέντες, τα σκάφη φέρουν και σορούς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να απομακρυνθούν από το πύρινο μέτωπο που σάρωσε την ανατολική Αττική και ειδικότερα τον Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Πρόκειται για ανθρώπους που μέσα στον πανικό τους έπεσαν στο νερό για να σωθούν από τη φωτιά. Τέτοια επεισόδια σημειώθηκαν στο Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και τη Ραφήνα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν μεταφερθεί οκτώ νεκροί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε 10. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι πολύ χειρότερος, καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Παράλληλα, ιδιωτικά σκάφη αλλά και σκάφη του λιμενικού πηγαινοέρχονται συνέχεια μεταφέροντας στο λιμάνι και διασωθέντες. Στη Ραφήνα βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η επιχείρηση διάσωσης κατοίκων και τουριστών από τις παραλίες στο Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι, τον Αγιο Ανδρέα και τη Ραφήνα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί εκεί.

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ  όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr