Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές

Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές

Πού συγκεντρώνονται τα είδη.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α), σύμφωνα με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Επίσης, συγκεντρώνονται φάρμακα (fucidin, betadin), γάζες, μωρομάντηλα, πάνες, ξηρά τροφή στην  Ποσειδώνος και Λοκρίδος, στο Μοσχάτο.

Σταδιακά πολλοί δήμοι της Αττικής ακολουθούν το παράδειγμα και καλούν τους πολίτες να συνδράμουν.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αποστέλει στις πυροπληκτες περιοχές αυτές ειδικά κλιμάκια με κινητές μονάδες στελεχωμένα από επαγγελματίες υγείας (επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους) για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων κ.λ.π.) ενώ παράλληλα, διαθέτει όλο το δυναμικό των ψυχολόγων του για να στηρίξουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των κατά τόπους Δήμων και των Κέντρων Επιχειρήσεών τους στην Κινέτα και στον Δήμο Μαραθώνα. Επιπροσθέτως για τους πυρόπληκτους, και με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Οργανισμού, συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Φάρμακα και ξηρά τροφή θα αποστείλει ο δήμος Πειραιά, έπειτα από αίτημα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας, σε επικοινωνία που είχαν με τον δήμο Πειραιά. Επίσης, θα αποσταλεί από τον Πειραιά μια υδροφόρα στον δήμο Μεγαρέων  λόγω των αναζωπυρώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν,  φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

 Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

 Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του για την απώλεια των συνανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική. «Η χώρα μας ζει μια εθνική τραγωδία. Τόσο ο δήμος Πειραιά όσο και οι δημότες θα συμβάλουν, προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βιώνουν από χθες τραγικές στιγμές» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

Από την πλευρά του, ο δήμος Μαραθώνος ενημέρωσε ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Έκκληση για προσφορά αίματος κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καθώς οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού.
«Καλούμε τους συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα να δώσουν αίμα, στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και τους κατοίκους της Αθήνας να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 & Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Μετρό Συντάγματος», αναφερει το ΕΚΕΑ σε ανακοινωση του.
Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν να δωσουν αίμα:
• Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ. – 14:00μ.μ.
• Εκτάκτως διευρυσμένο ωράριο στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ», 9:00π.μ. – 20:00μ.μ.

Η Περιφέρεια Αττικής

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, συγκεντρώνονται: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. Εβαπορέ.

Σημείο συγκέντρωσης είναι το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού.

Όπως τονίζεται, δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αττικής να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:

· Εμφιαλωμένο νερό

· Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)

· Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κ.λπ.)

· Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντιλα κ.λπ.)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως) και στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (Δανουκαρά 7, Λαύριο).

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δήλωσαν έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών.

Ειδικές δομές προσφέρουν βοήθεια στα αδέσποτα, όπως ανακοινώθηκε από διάφορους δήμους, μεταξύ των οποίων και οι Άγιοι Θεόδωροι.

Ακόμα:

– Συλλογή τροφίμων, νερού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104)
– Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα θύματα της πυρκαγιάς και στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 στο Μαρούσι). Oι ανάγκες αυτήν τη στιγμή: Πάνες, μωρομάντηλα, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, fucidin και betadin. Aν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να πάει στο Μαρούσι, μπορεί να τα αποστείλει δωρεάν μέσω Γενικής Ταχυδρομικής προς ΠΑΡΕΑ (Νικηταρά 31 Μεταμόρφωση ΤΚ 14451) και να τα παραδώσουν εκείνοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ
– Συλλογή τροφίμων, νερού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).
– Γραμμή βοήθειας και δήλωσης αγνοουμένων στο 108.
Ενημέρωση για εθελοντές, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που προσφέρουν ήδη βοήθεια
– Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon
-Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα (Νέα Μάκρη 2294091214)
-Το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας
-Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και τρόφιμα
– Στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης Μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό
– Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών
– Στέγη και περίθαλψη στα Καπη Κινέτας και Μεγάρων
– Στέγη στο Marathon Beach hotel (Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022)
– Στέγη στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας
– Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης (22943-20582)
– Όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα (6 στην Αττική)
– Στάδιο Μεγάρων ανοιχτό προς όσους έχουν ανάγκη (22960 81088)
Οδηγοί ΤΑΞΙ θα μεταφέρουν δωρεάν έγκυες γυναίκες και παιδιά σε νοσοκομεία ή οτιδήποτε άλλο. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :
6973221156
6944888427
2152157938
Όποιος ξέρει κάποιον πληγέντα που να είναι διαβητικός και να έχει ανάγκη από Lantus – Novorapid ας καλέσει στο 6970459926.
Γραμμές βοήθειας και προσφορά καταλυμάτων για ζώα
– Για όσους βρίσκονται Κινέτα: Ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για αδέσποτα Κινέτας που κινδυνεύουν. Σε περίπτωση που δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε στους αριθμούς: 6975664142 και 2108013302.
-Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή οδηγίες για περίθαλψη ζώων ή φιλοξενία μπορεί να καλέσει στο 6944076955.
-Χώρος φιλοξενίας για τα ζώα στα Σπάτα Αττικής. Τηλέφωνα: 6945007284 – 698206735
– Γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων 22960 81841
– Δήμος Μαραθώνα 22943 20500.
Κτηνιατρείο Ειρήνης Κανελλοπούλου στην Κηφισιά, Πίνδου 16.
Επικοινωνία: 2108013302, 6987153151
Κτηνιατρικό Κέντρο Βασίλη Παπαϊωάννου στα Εξάρχεια, Τηλέμαχου 18.
Επικοινωνία: 6932392710
Vets4life στο Πικέρμι, Λεωφόρος Μαραθώνος 24
Τα ανοιχτά κτηνιατρεία της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας
Η ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής θα αναλάβει τα άγρια ζώα της περιοχής σε ανάγκη: σκατζόχειρους, χελώνες, αλεπούδες και κάθε άγριο ζώο. Επικοινωνήστε στο 6972664675 το οποίο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.
Στο σημείο βρίσκονται και οι Star-Special Team Animal Rescue-Ειδικη Ομαδα Διασωσης Ζωων Νίκος Αδαμόπουλος Επικεφαλής Διασώστης 6948782120
Κατερίνα Ιωαννίδου Επικεφαλής Διασώστης 6907095408
– Όπως συμβαίνει με κάθε καταστροφή παγκοσμίως, μπορείτε να ενημερώσετε τους δικούς σας πως είσαστε ασφαλείς μέσω facebook, ή να ελέγξετε αν έχει κάνει σχετική ανάρτηση κάποιος γνωστός σας που βρίσκεται κοντά στις πληγείσες περιοχές.
Χρήσιμες Πληροφορίες για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις
– Η Τραινοσέ ανακοίνωσε πως πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς Κιάτο
– Τα διόδια στην Εθνική Οδό είναι Δωρεάν
– Κανένα δρομολόγιο ΚΤΕΛ δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς Πελοπόννησο και Ήπειρο έπειτα από εντολή της Αστυνομίας

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024