Έντεκα χρόνια μετά

Με τις πληροφορίες για τις τραγικές επιπτώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική να διαδέχονται πλέον η μία την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό και το μέγεθος της τραγωδίας να ξεπερνά κάθε περιγραφή, στο μυαλό όλων έρχονται αναπόφευκτα οι εφιαλτικές στιγμές που είχε βιώσει η χώρα μας πριν από 11 χρόνια, με τη βιβλική καταστροφή που είχε σημειωθεί στην Ηλεία.

Τον εφιαλτικό αυτόν συνειρμό ενισχύει το γεγονός ότι, όπως και τότε στην Ηλεία, πολλοί άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στην Ανατολική Αττική με τραγικό τρόπο, καθώς κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.

Δεκάδες νεκροί, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, κατεστραμμένες περιουσίες, τεράστια ζημιά στο φυσικό περιβάλλον και ανείπωτος πόνος για τους ανθρώπους που έφυγαν με τραγικό τρόπο από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η φωτιά στην Ηλεία είχε εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου 2007, αρχικά στην περιοχή της Ζαχάρως. Το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία είχε καταστρέψει τελικά μιαν έκταση δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μέχρι την 26η Αυγούστου είχαν καταγραφεί 37 θάνατοι, εκ των οποίων 25 στο ίδιο χωριό, την Αρτέμιδα.

Η φωτιά είχε αγγίξει ακόμη και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον ανεκτίμητο αρχαιολογικό θησαυρό της περιοχής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr