Αιχμές και σχόλια προκαλούν σε δικαστικούς κύκλους τα παράδοξα που εντοπίζονται στην υπόθεση των συγγενών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ιδίως ως προς την ποινική αντιμετώπιση της εμφάνισης πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας με στόχο την ανάληψη δημόσιου έργου ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.
Βέλη δέχεται ο πάρεδρος αρχικώς και μετέπειτα αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης Γιώργος Αργυρόπουλος, ο οποίος χρεώθηκε την υπόθεση το 2015, μία ημέρα πριν εκδοθεί το ΦΕΚ μετακίνησης της προκατόχου του Αικατερίνης Καραγιαννακίδου, η οποία την κράτησε τρία χρόνια στα συρτάρια.
Ο Αργυρόπουλος, ο οποίος είχε οριστεί πάρεδρος τον Φεβρουάριο του 2015, άσκησε εν συνεχεία ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Τσίπρα, αδελφού του Πρωθυπουργού, για το πλημμέλημα της χρήσης πλαστού εγγράφου – και αφού προηγουμένως αρχειοθέτησε το σκέλος που αφορούσε τη Ζανέτ Τσίπρα και τον Γιώργο Τσίπρα (αδελφή και εξάδελφο του Πρωθυπουργού αντιστοίχως).
Μετά τη διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, ο Αργυρόπουλος, υπέβαλε, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολόγηση, την πρότασή του στον εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου Βασίλειο Χανή, γνωρίζοντάς του ότι δεν άσκησε ποινική δίωξη κατά του Γιώργου και της Ζανέτ Τσίπρα και ότι έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Η πρότασή του έγινε αποδεκτή. Την ίδια ημέρα άσκησε δίωξη στον Δημήτρη Τσίπρα για χρήση πλαστού εγγράφου.
Πολύπειροι δικαστές και εισαγγελείς όχι μόνο τονίζουν ότι η δίωξη του εισαγγελικού λειτουργού θα έπρεπε να είναι κακουργηματική, σε βάρος του Δημοσίου – «η πλημμεληματική αντιμετώπιση είναι σκανδαλώδης» σημειώνουν -, αλλά και εκτιμούν ως «τουλάχιστον περίεργη» τη μετέπειτα μεταστροφή του.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).