Ο Αλεξάντρ Μπεναλά, ο πρώην -πλέον- συνεργάτης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά, και τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο το βράδυ και θα εμφανιστούν σήμερα Κυριακή ενώπιον δικαστή.
Ο Μπεναλά, υπεύθυνος ασφαλείας του Γάλλου προέδρου, εμφανιζόταν σε βίντεο το οποίο ανέβασε στην ιστοσελίδα της η «Monde», να φοράει αστυνομικό κράνος και να χτυπάει έναν νεαρό άνδρα κατά τις διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου, στο Παρίσι.
Μαζί με τον Βενσάν Κρας, αστυνομικό υπάλληλος του κόμματος του Μακρόν La République En Marche και τρεις ακόμη αστυνομικούς, τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή.
Την Παρασκευή το Ελιζέ ανακοίνωσε την απόλυση του Μπεναλά.
Όλοι οι ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή σήμερα Κυριακή.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.