
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε πολλές περιοχές της χώρας
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών σε πολλές περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα και για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών, η ΓΓΠΠ κάλεσε σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους: Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια και την Περιφέρεια Αττικής.
Παράλληλα, με ανακοίνωση της, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
- Με παραβιάσεις ξεκίνησε η εκεχειρία στον Λίβανο – Ανοίγει ο δρόμος για συνομιλίες ΗΠΑ με Ιράν
- Μια «μπουκιά» ευεξίας: Ξέρεις τι είναι η fusion διατροφή;
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Dark Web: Το παράλληλο και ολοζώντανο Σκοτεινό Διαδίκτυο
- Έλζα Σκιαπαρέλι: Η σχεδιάστρια που έκανε τη μόδα τέχνη
- «Κολλημένος» με τα smartphones; Αυτό λέει πολλά για τα συναισθήματά σου






