Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα «γεράκια» τoυ Ερντογάν έβαλαν στο μάτι τη Θράκη - Παζάρι Αγκυρας για τους ψευτομουφτήδες

Τα «γεράκια» τoυ Ερντογάν έβαλαν στο μάτι τη Θράκη – Παζάρι Αγκυρας για τους ψευτομουφτήδες

To βρόμικο παιχνίδι της Αγκυρας έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό σε εφαρμογή με μια προσπάθεια να απαξιωθούν πλήρως οι μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης ώστε να έρθει η αλλαγή του τρόπου εκλογής ώστε να κάνει κινήσεις ελέγχου η Τουρκία

Στο στόχαστρο της Αγκυρας έχει μπει για τα καλά η περιοχή της Θράκης κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην ελληνική κυβέρνηση. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την προσπάθεια ελέγχου της ευαίσθητης αυτής περιοχής, παίζει ο μουφτής και το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν για αλλαγή στον τρόπο εκλογής του.

Όπως αποκαλύπτουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο» στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθετε και πάλι θέμα για την εκλογή των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.

Τις πληροφορίες αυτές αποκάλυψε ο ίδιος ο Ερντογάν αφού μετά την επιστροφή του στην Τουρκία ανέφερε ότι συζήτησε με τον έλληνα Πρωθυπουργό και γι’ αυτό το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει το θέμα του  εκλεγμένου μουφτή. Ο Αλέξης Τσίπρας μάς λέει ότι θα περάσουμε σε νέο σύστημα, θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή. Ας πούμε πως στο θέμα αυτό άναψε πράσινο φως, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως τελείωσε η δουλειά».

Η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τη σχετική συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι το συγκεκριμένο θέμα μπήκε την ίδια ώρα που και η ελληνική πλευρά έθετε ζητήματα – όπως της Χάλκης.

To βρόμικο παιχνίδι της Αγκυρας έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό σε εφαρμογή με μια προσπάθεια να απαξιωθούν πλήρως οι μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης ώστε να έρθει η αλλαγή του τρόπου εκλογής ώστε να κάνει κινήσεις ελέγχου η Τουρκία.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην περιοχή Οι δύο μουφτήδες Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου περιθωριοποιούνται συνεχώς, βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους, ενώ αντίθετα ενισχύονται οι δύο ψευδομουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Εκδήλωση παρουσία βουλευτών

Ο ψευδομουφτής στην προκλητική ομιλία του

Σε όλο αυτό το ύπουλο σχέδιο, μόνο τυχαίο δεν είναι το πρόσφατο εθνικιστικό και ανθελληνικό παραλήρημα του ψευτομουφτή, μπροστά μάλιστα σε μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αντέδρασαν.

Στην εκδήλωση που έγινε στο προξενείο Κομοτηνής οι βουλευτές Μ. Μουσταφά και Αχμέτ Ιλχάν άκουγαν τον ψευδομούφτη Κομοτηνής και πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης» Ιμπραήμ Σερίφ, να λέει ότι στη «νίκη της Λωζάννης ηττήθηκαν αυτοί που ήθελαν να κομματιάσουν την Ανατολία», αποδίδοντας μάλιστα την απόπειρα πραξικοπήματος σε εκείνους που «θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το σκίσιμο των Σεβρών και τα κέρδη της Λωζάννης».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αποκάλυψη των «Νέων» υπάρχει μια άλλη πρωτοβουλία που εκδηλώνεται στη Θράκη από τον πρόεδρο της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Πρόκειται για το έγγραφο – κάλεσμα του Χαλίτ Χαμπίπογλου ο οποίος αφού πλέκει το εγκώμιο στον εκλιπόντα εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ, εξαπολύει επίθεση στην ελληνική πολιτεία αναφέροντας: «Η χώρα μας, η Ελλάδα, δεν έχει σωφροσύνη και καλή θέληση απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως απειλητικό στοιχείο, αγωνίζεται να εφαρμόσει μια πολιτική που είναι πάντα αναληθής και παραπλανητική».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024