Οι αμερικανικές εταιρείες διατηρούν τα πρωτεία αλλά οι κινεζικές κλείνουν την ψαλίδα

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κορυφαίων 100 εταιρειών παγκοσμίως (Global Top 100) αυξήθηκε κατά 15% στα 20 τρισ. δολάρια το τελευταίο έτος, δημιουργώντας νέο ρεκόρ. Οι ΗΠΑ διατηρούν την ηγετική θέση με 54 εταιρείες στο Global Top 100, οι οποίες αναλογούν στο 61% της συνολικής κεφαλαιοποίησης, αλλά η Κίνα κλείνει την ψαλίδα. Η κορυφαία δεκάδα περιλαμβάνει οκτώ αμερικανικές και δύο κινεζικές εταιρείες, ενώ το προηγούμενο έτος και οι δέκα εταιρείες ήταν αμερικανικές.

Οπως προκύπτει από την Global Top 100 κατάταξη της PwC που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η κεφαλαιοποίηση των 100 κορυφαίων εταιρειών έφτασε τα 20 τρισ. δολ., ενισχυμένη κατά 2,597 τρισ. δολάρια ή 15% πάνω συγκριτικά με τις 31 Μαρτίου 2017. Η ανοδική πορεία του 2017 που αντιστοιχούσε σε ποσοστό της τάξης του 12% συνεχίζεται, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να αυξάνεται διαρκώς σε ετήσιο επίπεδο, μετά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Το 48% της αύξησης που σημειώθηκε πέρυσι προέρχεται από αμερικανικές εταιρείες και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα, καθώς και στην ηγετική θέση που κατέχει η χώρα στον τεχνολογικό κλάδο. Από την άλλη, η Ευρώπη ενίσχυσε την κεφαλαιοποίησή της για δεύτερη συνεχή χρονιά, με το μερίδιο αγοράς της να παραμένει αμετάβλητο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr