Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μόσχα διαψεύδει την Αθήνα : Ο Κοτζιάς είχε ζητήσει την επίσκεψη Λαβρόφ

Η Μόσχα διαψεύδει την Αθήνα : Ο Κοτζιάς είχε ζητήσει την επίσκεψη Λαβρόφ

Με tweet της η ρωσική πρεσβεία τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα και παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Κοτζιά

Ηταν 13 Ιουνίου 2018, μόλις πριν από ένα μήνα και ο Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στη Μόσχα για συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Αφού του εύχεται να κερδίσει η Ρωσία το Μουντιάλ που ξεκινούσε εκείνες τις ημέρες, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών τον προσκαλεί στην Αθήνα.

Στις δηλώσεις του ο Νίκος Κοτζιάς λέει χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ πολύ τον ομόλογό μου για την πρόσκληση να επισκεφθώ τη Μόσχα. Εύχομαι να ζήσουμε ένα μεγαλειώδες Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη χώρα σας. Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για να προετοιμάσουμε το ταξίδι του πρωθυπουργού της Ελλάδας εδώ στην Μόσχα. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων, σε ζητήματα οικονομίας, πολιτισμού, σε μορφωτικά και άλλα θέματα. Κάναμε και ιδιαίτερες σκέψεις για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία των δύο Υπουργείων και των Διευθύνσεών τους».

Σήμερα, 19 Ιουλίου, διπλωματικές πηγές απαντούν στη Μόσχα για την ακύρωση του ταξιδιού. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΑΠΕ, τονίζουν ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Ένα μήνα πριν δηλαδή ο κ. Κοτζιάς δήλωνε ότι ο ίδιος κάλεσε τον ομόλογό του στην Αθήνα και σήμερα διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι η Μόσχα ζήτησε να γίνει το ταξίδι. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ρωσική πλευρά απάντησε στην Αθήνα.

Με tweet της η ρωσική πρεσβεία τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα και παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Κοτζιά γράφοντας συγκεκριμένα: «Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, S. Lavrov (Μόσχα, 13.06.2018): «Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο» σημειώνει στην ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία.

Υπερβολική αντίδραση

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, ο ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, χαρακτήρισε «υπερβολική» την ελληνική αντίδραση στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Μπορώ να πω ότι ήταν μια περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις και ξαφνικά συνέβη αυτή η απογοητευτική κίνηση από την ελληνική πλευρά» συμπληρώνει ο κ. Μάσλοβ, κάνοντας και πάλι λόγο για συνέπειες.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024