Η στρατηγική για την επόμενη μέρα της εξόδου από τα Μνημόνια συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Με το βλέμμα στις (πρόωρες) κάλπες κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε η στρατηγική μετά την έξοδο από τα Μνημόνια στις 20 Αυγούστου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι «παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων που θα ληφθούν», δηλαδή η προεκλογική παροχολογία.

Η συνεδρίαση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και στη διάρκειά της αποτυπώθηκαν -σύμφωνα με κομματικές πηγές- τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων. Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Το κομματικό επιτελείο υπόσχεται μεταξύ άλλων φοροελαφρύνσεις και σειρά άλλων παρεμβάσεων που θα καθοριστούν σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Πέραν όμως του είδους των προεκλογικών εξαγγελιών, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ εξέτασε και τον τρόπο επικοινωνιακής διαχείρισής τους. Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το «νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Ήδη, όμως από τις 21 Αυγούστου θα αρχίσουν οι κυβερνητικές «φιέστες», για την έξοδο από τα Μνημόνια, σε μια προσπάθεια να περάσει στον ελληνικό λαό ένας τόνος αισιοδοξίας.

Σε πρώτη φάση, σχεδιάζεται η φιέστα της Πνύκας στις 21 Αυγούστου, παρουσία προσωπικοτήτων από το εξωτερικό, ενώ ο πρωθυπουργός σχεδιάζει ακόμη και μετάβαση στο Καστελόριζο για να σηματοδοτήσει το «κλείσιμο» του κύκλου των Μνημονίων και της κρίσης…

Βέβαια, η επικοινωνιακή διαχείριση της εξόδου από τα Μνημόνια και η προεκλογική παροχολογία δεν θα πρέπει να κρίνεται αρκετή για την ανατροπή του κλίματος δυσφορίας που καταγράφεται σε κάθε δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ που εν όψει των πρόωρων (όπως όλα δείχνουν) εκλογών θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr