Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μουντιάλ 2018 : Τρέλα στην Κροατία, γιόρτασαν σαν να το πήραν

Μουντιάλ 2018 : Τρέλα στην Κροατία, γιόρτασαν σαν να το πήραν

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες κράτησε η παρέλαση

Περισσότεροι από 300.000 Κροάτες, ντυμένοι στα κόκκινα και άσπρα, πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ για να καλωσορίσουν την Εθνική ομάδα κατά την επιστροφή της από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Παρά την απώλεια του τροπαίου από τη Γαλλία στον τελικό της Μόσχας, η «Χρβάτσκα» κατέγραψε την καλύτερη παρουσία της στην Ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας την τρίτη θέση που είχε κατακτήσει πριν από 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας. «Έχασαν τον τελικό, αλλά κέρδισαν τον κόσμο», ήταν ο τίτλος της καθημερινής εφημερίδας Jutarnji List.

Η επιτυχία της ομάδας στη Ρωσία έδωσε μεγάλη χαρά στη μικρή βαλκανική χώρα των 4 εκατομμυρίων ανθρώπων και ο εορτασμός μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, από τη στιγμή που το αεροπλάνο από τη Μόσχα πλησίασε το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ. Προς τιμήν της ομάδας, το αεροπλάνο συνοδεύτηκε από δύο μαχητικά αεροσκάφη μετά την είσοδο στον κροατικό εναέριο χώρο, ενώ κατά την προσγείωση ένας κόκκινος τάπητας ξεδιπλώθηκε για τους παίκτες.

Η αποστολή επιβιβάστηκε σε ανοιχτό λεωφορείο και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης. Αλλά ύστερα από αρκετή ώρα το όχημα σταμάτησε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Ζάγκρεμπ, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι περίμεναν στην πλατεία, με πανό και εθνικές σημαίες. «Παντρέψου με Ρέμπιτς» έγραφε ένα από τα πανό, με αποδέκτη τον επιθετικό Άντε Ρέμπιτς.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να «χτίσουμε» και να προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι» είπε ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, παλαίμαχος διεθνής άσος της Κροατίας και εξέχων μέλος του συνόλου που είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στη Γαλλία το 1998, κατά τους εορτασμούς στο κέντρο του Ζάγκρεμπ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024