Φέτος, έχουν καεί 33 εκατ. στρέμματα, συγκριτικά με τα περίπου 30 εκατ. στρέμματα που είναι ο ετήσιος μέσος όρος της τελευταίας 10ετίας

Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε το Σάββατο, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας, ο δέκατος που χάνει φέτος τη ζωή τους κάτω από τέτοιου είδους συνθήκες την ώρα που μαίνονται πυρκαγιές στις δυτικές περιοχές των ΗΠΑ.

Ο Μπράντεν Βάρνεϊ έχασε τη ζωή του στο μέτωπο της φωτιάς νωρίς το πρωί, ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα, δήλωσε ο Σκοτ Μακλίν, εκπρόσωπος της διεύθυνσης Δασικής Προστασίας και Πυρκαγιών της Καλιφόρνιας (Cal Fire).

Έως την περασμένη Τρίτη, εννέα Αμερικανοί δασοπυροσβέστες είχαν χάσει τη ζωή τους, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ακόμα δύσκολη χρονιά σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με στοιχεία από το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυρκαγιών (NIFC).

Πέρυσι, 14 πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους, με το 2017 να αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη χρονιά στα χρονικά σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ, αφού κάηκαν 100 εκατ. στρέμματα γης.

Φέτος, έχουν καεί 33 εκατ. στρέμματα, συγκριτικά με τα περίπου 30 εκατ. στρέμματα που είναι ο ετήσιος μέσος όρος της τελευταίας 10ετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του NIFC.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr