Τώρα  θα σας περιγράψω πως ο Τραμπ και ο Ερντογάν… μπλόκαραν τον δραστήριο ευρωβουλευτή της «Ελιάς» Νίκο Ανδρουλάκη. Η οικία του κ. Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες βρίσκεται στην Avenue Louise, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο Stangerberger, το οποίο επέλεξε ο Σουλτάνος Ερντογάν για να μείνει μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ και την τουρκική αντιπροσωπεία.

Πολύ κοντά από την οικία Ανδρουλάκη βρίσκεται, στην διεύθυνση Boulevard de Waterloo και το ξενοδοχείο The Hotel όπου διέμενε ο ιδιόρρυθμος πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια. Καταλαβαίνετε τώρα τι ακολούθησε. Μια μεγάλη περίμετρος γύρω από την οικία Ανδρουλάκη νέκρωσε. Και ο ευρωβουλευτής για να κινηθεί στις Βρυξέλλες χρησιμοποιούσε μόνον ένα ποδήλατο.

Ήταν η πρώτη φορά, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, που θα ανέβαινε στην έδρα ο Κώστας Ζουράρις, ως αντιπρόεδρος της Βουλής και εμφανίστηκε στη Βουλή, μ΄ένα μαύρο μπλουζάκι, μαύρο γιλέκο από πάνω και… «ακάλτσωτος», δηλαδή, με μαύρα σανδάλια χωρίς κάλτσες. Έτσι θα εμφανίζεται συνεχώς, όπως λέει, αδιαφορώντας τι λένε οι άλλοι γι΄αυτόν.

Όπως μου είπε του έκαναν εντύπωση οι… πρακτικογράφοι της Βουλής. Του έφεραν οι άνθρωποι τα πρακτικά της ομιλίας του για να τα διορθώσει (μήπως και έκαναν λάθος με τα ελληνικά που χρησιμοποιεί) και αυτός τα βρήκε άψογα, χωρίς να κάνει καμία διόρθωση. Πρόβλημα βεβαίως θα έχουν οι «μεταφράστριες» της νοηματικής γλώσσας. Αλλά θα τα καταφέρουν.