Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η Λευκή Βίβλος για το Brexit
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες χρειάζεται «ρεαλισμό και συμβιβασμούς από κάθε πλευρά»
Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται πλέον η Λευκή Βίβλος, η οποία θα αναλύσει το βρετανικό σχέδιο για το Brexit, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής για την ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ.
«Ανυπομονούμε για τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπαρνιέ, απαντώντας εμμέσως στον βρετανό νέο υπουργό για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, που από το βήμα του Κοινοβουλίου έδωσε την πάσα στην ΕΕ.
«Τώρα, είναι ώρα για την ΕΕ να απαντήσει, προσεγγίζουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με πνεύμα ρεαλισμού, συμβιβασμού και, πραγματικά, φιλίας. Ελπίζω, πιστεύω ότι η ΕΕ θα ασχοληθεί με τις προτάσεις μας στο ίδιο πνεύμα» δήλωσε ο ίδιος στο κοινοβούλιο.
«Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή δέσμευση στη συμφωνία αποχώρησης που να απαιτεί το πλαίσιο για τη μελλοντική σχέση να μεταφραστεί σε νομικό κείμενο το συντομότερο δυνατόν» τόνισε ο Ράαμπ.
Σε εισαγωγικό σημείωμα στο επίμαχο έγγραφο, που προτείνει τη δημιουργία μια νέας τελωνειακής ένωσης με το μπλοκ των 27, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες χρειάζεται «ρεαλισμό και συμβιβασμούς από κάθε πλευρά».
Η Βρετανία πρότεινε «μια νέα ρυθμιστική συμφωνία» στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μετά το Brexit, βάσει μιας διευρυμένης εκδοχής των υφιστάμενων κανόνων της ΕΕ, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο που παρουσίασε.
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442