Οι δύο άνδρες αναμένεται να αναφερθούν σε πληθώρα θεμάτων, με την ελληνική πλευρά να επικεντρώνεται στο ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμη από την Τουρκία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 17:30, με καθυστέρηση σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα, λόγω άλλων υποχρεώσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να αναφερθούν σε πληθώρα θεμάτων, με την ελληνική πλευρά να επικεντρώνεται στο ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμη από την Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά από χθες, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ανήγαγε την επιστροφή των δύο στρατιωτικών σε ζήτημα κορυφής, με τον Αλέξη Τσίπρα να το θέτει μετ’ επιτάσεως σε όλες τις επαφές του. Στην παρέμβασή του δε, επισήμανε με νόημα τη συνέπεια της Ελλάδας ως μέλους του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πρωτοφανή» για δύο συμμαχικές χώρες την κράτηση των στρατιωτικών και ανέφερε πως «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».

«Μόνιμη πληγή του ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε, επίσης, το γεγονός ότι «η Τουρκία επιμένει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή και να επιδιώκει την εξαίρεσή του Αιγαίου από επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σε βάρος των συλλογικών μας δυνατοτήτων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr