Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση η φωτιά στη Σητεία - Φόβοι για αναζοπυρώσεις

Σε ύφεση η φωτιά στη Σητεία – Φόβοι για αναζοπυρώσεις

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και δύο αεροσκάφη Καναντέρ

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών για να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης κοντά σε ανεμογεννήτριες στη Σητεία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους σε χορτολιβαδική έκταση, στην οποία υπάρχουν ανεμογεννήτριες και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι υδροφόρες του Δήμου, πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΑΚ καθώς και τα δύο ελικόπτερα που διαθέτει η Κρήτη, ενώ τα εναέρια μέσα ενισχύονται και από δύο αεροσκάφη Καναντέρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της ΠΥ Γιάννη Μαραγκάκη, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα σε διάσπαρτα σημεία. Χαρακτήρισε επίσης, ως αποτελεσματική τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολίτες, υπηρεσίες δήμων και με τον στρατό.

Επιβεβαίωσε τέλος ότι λόγω πιθανής αναζωπύρωσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εντωμεταξύ συνελήφθη από υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο Σ.Ε. 43 ετών, ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση, σε χορτολιβαδική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, του νομού Λασιθίου, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12 Ιουλίου 2018 και ώρα 02:00.

Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο (13 Ιουλίου), στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024