Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντινατοϊκές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αντινατοϊκές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου

Την ώρα που το ΝΑΤΟ απηύθυνε πρόσκληση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη «Βόρεια Μακεδονία» οι πολίτες αντιδρούν κατεβαίνοντας στο δρόμο.

Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης αντιπολεμικές-αντινατοϊκές πορείες με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και δυνατό παλμό. Και στις δύο περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενώ ζήτησαν το κλείσιμο όλων των βάσεων στη χώρα μας.

Στην Αθήνα οργανώσεις οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια «ανέβηκαν» προς την αμερικανική πρεσβεία.

Με κεντρικό σύνθημα «έξω το ΝΑΤΟ κι οι βάσεις από τα Βαλκάνια» οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν μεταξύ άλλων την «ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους σχεδιασμούς τους» καθώς και «καμιά συμμετοχή – καμιά εμπλοκή άμεση ή έμμεση της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή».

Mεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης

Πορεία με αντιπολεμικό και αντινατοϊκό χαρακτήρα πραγματοποίησαν και στη Θεσσαλονίκη μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων. Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ, ξεκίνησαν την πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου και κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή, όπου σταμάτησαν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, μέσα από τις οδούς Βενιζέλου και Εγνατία (όπου έκαναν στάση μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ) επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και διαλύθηκαν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024