Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη, καθώς οι δύτες κατόρθωσαν να βγάλουν από το σπήλαιο με ασφάλεια και το δωδέκατο παιδί. Ως εκ τούτου παραμένει μέσα μόνο ο προπονητή τους.

 

Τα συνολικά 19 μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στην τρίτη φάση της επιχείρησης για τη διάσωση των υπολοίπων παιδιών και του προπονητή τους που παραμένουν ακόμη παγιδευμένα μέσα στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, έχουν μπει στο εσωτερικό του, από νωρίς το πρωί.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ότι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και τα πέντε άτομα που παραμένουν στο σπήλαιο θα βγουν ταυτόχρονα, καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Μετά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών οι οποίοι σε διάστημα 48 ωρών έχουν απεγκλωβίσει 8 παιδιά από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, έχουν ξεκινήσει τρίτο και σημαντικότερο μέρος της επιχείρησης ώστε να βγουν με ασφάλεια τα εναπομείναντα 4 παιδιά και ο προπονητής τους.

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.