
Ο Τραμπ επέλεξε τον Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο συντηρητικός εφέτης Μπρετ Κάβανο χρίστηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος για μια έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι χρίζει τον Μπρετ Κάβανο υποψήφιο για μια έδρα στο ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, επιλέγοντας συντηρητικό εφέτη που είχε καταφέρει να επικυρωθεί ο διορισμός του έπειτα από σκληρή μάχη στη Γερουσία, ενώ είχε συμμετάσχει τη δεκαετία του 1990 στις έρευνες εναντίον του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον.
Ο Τραμπ, στον οποίο παρουσιάστηκε μοναδική ευκαιρία να διορίσει δύο ουσιαστικά ισόβια μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο τους 18 μήνες που βρίσκεται στην προεδρία, επέλεξε τον 53χρονο Κάβανο για ν’ αντικαταστήσει τον συντηρητικό δικαστή Αντονι Κένεντι, ο οποίος ανακοίνωσε στις 27 Ιουνίου ότι συνταξιοδοτείται, σε ηλικία 81 ετών.
Την πληροφορία για την επιλογή του Κάβανο μετέδωσε μερικά λεπτά πριν ανακοινωθεί επισήμως από τον Λευκό Οίκο το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Προκειμένου ο Κάβανο να αντικαταστήσει τον Κένεντι, θα χρειαστεί προηγουμένως η έγκριση της Γερουσίας.
- LIVE: Ελβετία – Αλγερία
- Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]
- Εμπολα: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται – Σχεδόν 440 νεκροί στη ΛΔ Κονγκό
- Πορτογαλία – Κροατία 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και… αναβολή στο Last Dance του Ρονάλντο! (vids)
- Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Πακιστάν να αμύνεται έναντι «τρομοκρατικών επιθέσεων»
- Γκίλφοϊλ: Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι βαθιά ριζωμένη στην ιστορία
