Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρότης… μηδέν

Σοβαρότης… μηδέν

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους βιομηχάνους επειδή στηρίζουν ένα δικό του δημιούργημα, τις περικοπές των συντάξεων

Έκκληση να επιδείξουν όλοι σοβαρότητα στην μεταμνημονιακή εποχή, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τελευταία του συνέντευξη.

«Εγώ θέλω, τώρα που είμαστε στα πόδια μας, να σοβαρευτούμε όλοι. Και η κυβέρνησή μου και η αντιπολίτευση και οι κοινωνικοί φορείς, να πάρουν την βαθιά ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό  ΕΝΑ Channel Καβάλας.

Έχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός και θα  ήταν ευχής έργο (επειδή δεν έχει δυνατότητα επιρροής στην αντιπολίτευση) να ξεκινήσει ασκήσεις… σοβαρότητας στους συναδέλφους του στην κυβέρνηση.

Γιατί δεν είχε καμία σχέση με την σοβαρότητα η φιέστα της… γραβάτας που οργάνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο και από την οποία απείχε φρονίμως ποιών ο υπουργός Οικονομικών.

Ούτε βέβαια αποτελεί δείγμα σοβαρότητας η επίθεση του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ. Τον κατηγόρησε ότι «έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο εν προκειμένω για την περικοπή των συντάξεων».

Δηλαδή ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους βιομηχάνους ότι στηρίζουν ένα «αντικοινωνικό»  και «αντιαναπτυξιακό» μέτρο το οποίο ο ίδιος έφερε στην Βουλή (εις διπλούν ως σχέδιο  νόμου και ως δημοσιονομική υποχρέωση στο Μεσοπρόθεσμο) και υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Θα μπορούσε να βρει «χίλιους» λόγους να κατηγορήσει τους βιομηχάνους για να αναδείξει τα αριστερά του… αντανακλαστικά και επέλεξε να τους ψέξει επειδή στηρίζουν ένα δικό του δημιούργημα .

Και επειδή πράγματι ο κ. Τσακαλώτος διαφέρει από τους «συντρόφους» του θα ήταν σκόπιμο ως αρμόδιος υπουργός να  δηλώσει ευθέως τι προτίθεται να πράξει με τις συντάξεις.

Υ.Γ:  Θα ήταν μάταιο να προσπαθήσει ο υπουργός Οικονομικών να  απαιτήσει σοβαρότητα από το «συνονθύλευμα» των ΑΝΕΛ και τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο. Χαμένος θα πήγαινε ο κόπος  του. Ας κάνει υπομονή και ας χαράξει  μαζί τους την  πολιτική της επόμενης… ημέρας

Sports in

Απείλησε με Κέιν η Μπάγερν – Εντυπωσιακή απόκρουση του Νόιερ σε σουτ του Βινίσιους (vids)

Στο 29’ ο Βρετανός έκανε το βολ-πλανέ, αλλά ο Λούνιν έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε – Στο 40’ ο Νόιερ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024