Έκκληση να επιδείξουν όλοι σοβαρότητα στην μεταμνημονιακή εποχή, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τελευταία του συνέντευξη.

«Εγώ θέλω, τώρα που είμαστε στα πόδια μας, να σοβαρευτούμε όλοι. Και η κυβέρνησή μου και η αντιπολίτευση και οι κοινωνικοί φορείς, να πάρουν την βαθιά ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό  ΕΝΑ Channel Καβάλας.

Έχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός και θα  ήταν ευχής έργο (επειδή δεν έχει δυνατότητα επιρροής στην αντιπολίτευση) να ξεκινήσει ασκήσεις… σοβαρότητας στους συναδέλφους του στην κυβέρνηση.

Γιατί δεν είχε καμία σχέση με την σοβαρότητα η φιέστα της… γραβάτας που οργάνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο και από την οποία απείχε φρονίμως ποιών ο υπουργός Οικονομικών.

Ούτε βέβαια αποτελεί δείγμα σοβαρότητας η επίθεση του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ. Τον κατηγόρησε ότι «έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο εν προκειμένω για την περικοπή των συντάξεων».

Δηλαδή ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τους βιομηχάνους ότι στηρίζουν ένα «αντικοινωνικό»  και «αντιαναπτυξιακό» μέτρο το οποίο ο ίδιος έφερε στην Βουλή (εις διπλούν ως σχέδιο  νόμου και ως δημοσιονομική υποχρέωση στο Μεσοπρόθεσμο) και υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Θα μπορούσε να βρει «χίλιους» λόγους να κατηγορήσει τους βιομηχάνους για να αναδείξει τα αριστερά του… αντανακλαστικά και επέλεξε να τους ψέξει επειδή στηρίζουν ένα δικό του δημιούργημα .

Και επειδή πράγματι ο κ. Τσακαλώτος διαφέρει από τους «συντρόφους» του θα ήταν σκόπιμο ως αρμόδιος υπουργός να  δηλώσει ευθέως τι προτίθεται να πράξει με τις συντάξεις.

Υ.Γ:  Θα ήταν μάταιο να προσπαθήσει ο υπουργός Οικονομικών να  απαιτήσει σοβαρότητα από το «συνονθύλευμα» των ΑΝΕΛ και τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο. Χαμένος θα πήγαινε ο κόπος  του. Ας κάνει υπομονή και ας χαράξει  μαζί τους την  πολιτική της επόμενης… ημέρας