Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη: Βγήκε το έβδομο παιδί από τα εγκλωβισμένα

Ταϊλάνδη: Βγήκε το έβδομο παιδί από τα εγκλωβισμένα

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση διάσωσης στη σπηλιά

Τρία παιδιά έχουν μέχρι στιγμής απεγκλωβιστεί από τη σπηλιά, αυξάνοντας τον αριθμό των διασωθέντων σε επτά.

Δύο άτομα, που φαίνεται πως είναι το έκτο και το έβδομο από τα παγιδευμένα παιδιά, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορεία από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα στις 11πμ τοπική ώρα. Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο Reuters ότι είδαν διασώστες να μεταφέρουν άνθρωπο σε φορείο.

Ένα ασθενοφόρο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα από την περιοχή, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του πέμπτου και του έκτου παιδιού φαίνεται πως διήρκεσε έξι ώρες.

Ο επικεφαλής της αποστολής Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν εξέφρασε ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες «θα υπάρξουν καλά νέα» και πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά».

Στο δεύτερο σκέλος της επιχείρησης, συμμετέχει η ίδια διεθνής ομάδα δυτών με αυτούς που έκαναν τους απεγκλωβισμούς και την Κυριακή, με κάποιες προσθήκες.  Όπως επανέλαβε το CNN, ο αριθμός των δυτών έφτασε σήμερα τους 90 (40 εκ Ταϊλάνδης και 50 από άλλες χώρες). Όλοι έχουν μεγάλη εμπειρία από καταδύσεις σε σπηλιές.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως οι πρώτοι τέσσερις διασωθέντες μαθητές είναι καλά στην υγεία τους και υποβάλλονται σε ενδελεχείς ιατρικούς ελέγχους.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα και τελευταίο τον 25χρονο προπονητή τους.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν από την ημέρα εντοπισμού της ομάδας έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Τα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν την Κυριακή νοσηλεύονται χωρίς να έχουν έρθει σε επαφή ακόμη με οικείους τους.

Όταν βγήκαν έξω από το σπήλαιο τα πρώτα 4 παιδιά, εξετάστηκαν σε νοσοκομείο εκστρατείας και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι.

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο και τα στοιχεία της φύσης ώστε να βγάλουν εγκαίρως τους εγκλωβισμένους πριν να δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=aIsh7TcjGFk&feature=youtu.be

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024