Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τοροσίδης: «Έχω πρόταση μόνο από την Ξάνθη»

Τοροσίδης: «Έχω πρόταση μόνο από την Ξάνθη»

Ο Βασίλης Τοροσίδης αναφέρθηκε στο μέλλον του τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο, αλλά και στη διαφαινόμενη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στο μέλλον του και την πρόταση που έχει δεχθεί από την Ξάνθη, αλλά και στο λόγο για τον οποίο δεν θα πάει ακόμα στην ακριτική ομάδα.

Επίσης, μίλησε για το το αν θα συνεχίσει στη Γαλανόλευκη, το Μουντιάλ που διεξάγεται στα γήπεδα της Ρωσίας, τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε Έλληνες ποδοσφαιριστές που διανύουν επίσης καριέρα στο εξωτερικό, όπως οι Ορέστης Καρνέζης και Κωνσταντίνος Μαυροπάνος.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για το Μουντιάλ: «Είχα δηλώσει πριν τους αγώνες ότι θα ήθελα έναν τελικό Βραζιλία- Αργεντινή. Για μένα έχουν όλοι από 25% πιθανότητες. Αξίζει να πάρει ένα Μουντιάλ η Αγγλία. Κι εγώ θα ήθελα να το πάρει, αν και θα με βόλευε να πω Κροατία ή Βέλγιο, από τις οποίες αποκλειστήκαμε. Δεν χρειαζόταν να φτάσουν στον ημιτελικό για να πούμε ότι αποκλειστήκαμε από δύσκολες ομάδες. Δεν μετριάζεται η πικρία μας για τον αποκλεισμό, ακόμη κι αν φτάσουν στον τελικό. Όταν δεν συμμετέχεις σε μία τέτοια διοργάνωση είναι πικρό. Τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω. Έχω παίξει σε δύο Μουντιάλ, αλλά όταν χάνεις μία τέτοια διοργάνωση, είναι δύσκολο για έναν παίκτη. Από το τουρνουά, μου έχουν μείνει οι εκπλήξεις, με τους μεγάλους που έχουν μείνει έξω. Όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση τρία, τέσσερα, ήταν ανταγωνιστικά μέχρι το τέλος».

Για την τύχη της Εθνικής ομάδας, αν είχε προκριθεί: «Αν είχαμε αποκλείσει μία εκ των Βελγίου, Κροατίας και είχαμε προκριθεί, θα πηγαίναμε στους 16. Η ομάδα ήταν σοβαρή και είχε επιστρέψει η αγωνιστικότητα, η ομαδικότητα και το κλίμα που υπήρχε μέχρι το προηγούμενο Μουντιάλ».

Για τα προβλήματα της Εθνικής στην εποχή Ρανιέρι: «Ο Ρανιέρι ήρθε σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Ήταν κύριος. Τα επωμίστηκε όλα αυτός. Ήρθε σε μία Εθνική ομάδα και μία χώρα που δεν τη γνώριζε καθόλου. Δεν ήξερε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι επηρεάστηκε από αυτό η Εθνική. Τότε βγήκαμε μπροστά όλα τα παιδιά. Κυρίως οι πιο παλιοί. Δεν ήρθε η καταστροφή που η Εθνική δεν πέρασε στο Euro. Αν δείτε το Βέλγιο, δεν ήταν καν σε διοργάνωση μέχρι το 2012. Απλώς ήταν εύκολος ο όμιλός μας και είχαμε συνηθίσει στις επιτυχίες. Και πείραξε ο τρόπος. Δεν επιτρέπεται να χάνεις από τα Νησιά Φερόε. Δεν χρειάζεσαι προπονητή για να κερδίσεις. Απλά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και σοβαρός. Τα πήγαμε πολύ καλά στα προκριματικά για το Μουντιάλ. Πέσαμε στα μπαράζ με την Κροατία, που ήταν η πιο δύσκολη ομάδα, γιατί και η Ιταλία δεν ήταν στα καλά της. Το πρώτο ματς ουσιαστικά το χαρίσαμε, κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας στα προκριματικά».

Για τον όμιλο της Εθνικής στο Nations League: «Στον όμιλο πρέπει να πάρουμε την πρωτιά, γιατί μετράνε πολύ τα αποτελέσματα. Έχουμε μπει σ’ έναν δρόμο που πιστεύω αν είμαστε όπως στα προκριματικά του Μουντιάλ, δεν θα έχουμε πρόβλημα να βγούμε πρώτοι».

Για μέλλον του: «Είμαι ελεύθερος, τελείωσε το συμβόλαιό μου με την Μπολόνια. Αυτή τη στιγμή ξεκουράζομαι, σκέφτομαι, είναι η πρώτη χρονιά στην καριέρα μου που είμαι ελεύθερος να σκεφτώ το μέλλον μου. Μιλάω με κάποιες ομάδες από το εξωτερικό, από δύο, τρεις χώρες. Δεν θέλω να βιαστώ να πάρω μία απόφαση και να το μετανιώσω. Από Ελλάδα δεν έχω κάτι, πέραν της Ξάνθης στην οποία θα τελειώσω την καριέρα μου. Όχι όμως τώρα. Θέλω ακόμη δύο, τρία χρόνια και θα κλείσω την καριέρα μου».

Για τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της Αλάνιασπορ: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτι από την Αλάνια, ούτε έχω μιλήσει με τους ανθρώπους της. Υπάρχουν ομάδες που μιλάμε από την Τουρκία και την Ιταλία. Θέλω να κάνω καλή επιλογή, να παίξω τα επόμενα δύο, τρία χρόνια σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να το μετανιώσω. Αυτό που ψάχνω είναι να είμαι καλά με την οικογένειά μου. Θα μπορούσα να πω ότι θα πάω σε μία χώρα μόνον για τα χρήματα, αλλά κοιτάζω πιο πολύ την οικογένειά μου. Φυσικά, κοιτάζω και το οικονομικό, διότι όποιος λέει ότι δεν παίζει και για τα χρήματα λέει ψέματα. Όλα παίζουν το ρόλο τους».

Για το μέλλον του στην Εθνική: «Το είχα πει και μετά το τελευταίο ματς με την Κροατία ότι θα είμαι πάντα διαθέσιμος για την Εθνική. Κοιτάζω την ομάδα και όχι το προσωπικό. Εύχομαι να βγαίνουν νέα παιδιά, διότι δυστυχώς βγαίνουν με δυσκολία. Οι ομάδες τα εμπιστεύονται δύσκολα, αν και αυτό έχει αλλάξει με την κρίση. Κάποια παιδιά παίρνουν μεταγραφή, όπως ο Μαυροπάνος. Το ταλέντο υπάρχει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, η νοοτροπία λείπει».

Για το αν θα παίζει πλέον περισσότερο ως κεντρικός αμυντικός: «Ανέκαθεν έπαιζα και στόπερ. Στον Ολυμπιακό μόνο τέρμα δεν είχα παίξει. Μ’ αρέσει η θέση του στόπερ. Και στη Μπολόνια έπαιξα κάποια ματς. Είναι πιο ξεκούραστη θέση. Μου αρέσει πάντως να παίζω και δεξιά και αριστερά. Όπου μπορώ να βοηθάω».

Για τον Ορέστη Καρνέζη που πήγε στη Νάπολι: «Έκανε πολύ καλή μεταγραφή. Είναι σοβαρό παιδί που δουλεύει. Έχει εμπειρία και η Νάπολι είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Εύχομαι να παίξει γιατί είναι και στην Εθνική ομάδα. Μακάρι να φτάσει και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Νάπολι, η οποία έπαιξε φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η Γιουβέντους όμως έχει τη φανέλα που μετράει».

Για την άνοδο που μπορεί να έχει όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο αν η Γιουβέντους πάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Συμφωνώ. Συζητούσα με τους ανθρώπους της Μπολόνια φέτος και παρακαλούσαν να πάρει έναν καλό παίκτη η Γιουβέντους ή η Νάπολι. Όλοι εύχονται να παίρνουν οι ομάδες καλούς παίκτες και προπονητές, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το ιταλικό ήταν το νούμερο 1 στον κόσμο και έπεσε. Πιστεύω ότι σε μία πενταετία θα χτυπάει το αγγλικό πρωτάθλημα, αν ξεπεράσουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα που κι εκεί υπάρχουν».

Για το VAR: «Βοηθάει. Στο Μουντιάλ δεν σπαταλούν τόσο πολύ χρόνο. Στην Ιταλία που εφαρμόστηκε φέτος, χρησιμοποιούσαν περισσότερο χρόνο για να δουν τις φάσεις. Τώρα το κάνουν πιο γρήγορα. Σιγά, σιγά, θα το κάνουν πιο γρήγορο και ευέλικτο. Είναι κάτι καινούργιο που εξελίσσεται. Στο Μουντιάλ εφαρμόζεται καλύτερα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024