Ο Nick Verstand (γεννημένος το 1984) είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που διερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά και την αντίληψη μέσα από τις χωρικές οπτικοακουστικές συνθέσεις. Οι αυτόνομες εγκαταστάσεις του και οι ζωντανές εκτελέσεις διερευνούν την υλοποίηση των εσωτερικών συναισθηματικών εμπειριών και δημιουργούνται μέσω συνεργατικών διαδικασιών σχεδιασμού που αποσκοπούν στην άρση των κοινωνικών ορίων. Οι προκύπτουσες διαισθητικές εμπειρίες, οι συν-δημιουργίες του καλλιτέχνη και του ακροατηρίου, δημιουργούν ένα υπνωτιστικό περιβάλλον για το υποσυνείδητο του μυαλού.

Κατά τη φετινή Ολλανδική Εβδομάδα Σχεδιασμού, οι επισκέπτες της εγκατάστασης «Aura» ήταν εξοπλισμένοι με πολλαπλούς βιοαισθητήρες που καταγράφουν εγκεφαλικά κύματα, μεταβλητότητα της καρδιακής συχνότητας και γαλβανική απόκριση του δέρματος. Το studio του  Nick Verstand δημιούργησε μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική εγκατάσταση που ερμηνεύει τα συναισθήματα των ανθρώπων ως παλλόμενες συνθέσεις φωτός.

Καθώς καθόταν ή καθόταν σε μαξιλάρια στο πάτωμα, μια μουσική σύνθεση έπαιζε στο παρασκήνιο, προκαλώντας συναισθηματικές απαντήσεις. Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα συναισθηματικά «δεδομένα» των επισκεπτών και μεταμορφώθηκαν σε διάφορες μορφές, χρώματα και εντάσεις φωτός που εκτείνονταν πάνω τους από πάνω.Περνώντας στους επισκέπτες σαν κουρτίνα, το φως έκανε τις συναισθηματικές απαντήσεις του κάθε ατόμου ορατές σε άλλους.

Ο Νικ έχει εκθέσει και εμφανιστεί στο Μουσείο Stedelijk του Άμστερνταμ, στην Ολλανδική Εβδομάδα Design, στο Art Central Hong Kong, στο SXSW και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Fatima Yamaha, ο Joep Beving και η Suzanne Ciani. Ο Dezeen επέλεξε το έργο του AURA ως μία από τις 10 καλύτερες εγκαταστάσεις τέχνης του 2017, μαζί με τον Olafur Eliasson, τον Ai Weiwei και τον Anish Kapoor.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr