Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα συναισθήματα γίνονται φως

Τα συναισθήματα γίνονται φως

Πως θα σας φαινόταν αν τα συναισθήματα σας φωτίζονταν;

Ο Nick Verstand (γεννημένος το 1984) είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που διερευνά την ανθρώπινη συμπεριφορά και την αντίληψη μέσα από τις χωρικές οπτικοακουστικές συνθέσεις. Οι αυτόνομες εγκαταστάσεις του και οι ζωντανές εκτελέσεις διερευνούν την υλοποίηση των εσωτερικών συναισθηματικών εμπειριών και δημιουργούνται μέσω συνεργατικών διαδικασιών σχεδιασμού που αποσκοπούν στην άρση των κοινωνικών ορίων. Οι προκύπτουσες διαισθητικές εμπειρίες, οι συν-δημιουργίες του καλλιτέχνη και του ακροατηρίου, δημιουργούν ένα υπνωτιστικό περιβάλλον για το υποσυνείδητο του μυαλού.

Κατά τη φετινή Ολλανδική Εβδομάδα Σχεδιασμού, οι επισκέπτες της εγκατάστασης «Aura» ήταν εξοπλισμένοι με πολλαπλούς βιοαισθητήρες που καταγράφουν εγκεφαλικά κύματα, μεταβλητότητα της καρδιακής συχνότητας και γαλβανική απόκριση του δέρματος. Το studio του  Nick Verstand δημιούργησε μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική εγκατάσταση που ερμηνεύει τα συναισθήματα των ανθρώπων ως παλλόμενες συνθέσεις φωτός.

Καθώς καθόταν ή καθόταν σε μαξιλάρια στο πάτωμα, μια μουσική σύνθεση έπαιζε στο παρασκήνιο, προκαλώντας συναισθηματικές απαντήσεις. Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα συναισθηματικά «δεδομένα» των επισκεπτών και μεταμορφώθηκαν σε διάφορες μορφές, χρώματα και εντάσεις φωτός που εκτείνονταν πάνω τους από πάνω.Περνώντας στους επισκέπτες σαν κουρτίνα, το φως έκανε τις συναισθηματικές απαντήσεις του κάθε ατόμου ορατές σε άλλους.

Ο Νικ έχει εκθέσει και εμφανιστεί στο Μουσείο Stedelijk του Άμστερνταμ, στην Ολλανδική Εβδομάδα Design, στο Art Central Hong Kong, στο SXSW και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Fatima Yamaha, ο Joep Beving και η Suzanne Ciani. Ο Dezeen επέλεξε το έργο του AURA ως μία από τις 10 καλύτερες εγκαταστάσεις τέχνης του 2017, μαζί με τον Olafur Eliasson, τον Ai Weiwei και τον Anish Kapoor.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024