Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «κόκκινα χείλη» του Νταλί ανήκουν πια στο μουσείο V&A

Τα «κόκκινα χείλη» του Νταλί ανήκουν πια στο μουσείο V&A

Ο διάσημος καναπές βρίσκεται πια στην μόνιμη συλλογή του μουσείου

Το μουσείο Victoria & Albert (V&A), που βρίσκεται στο Λονδίνο, έχει πια στην κατοχή της μόνιμης συλλογής του τον διάσημο καναπέ με τα κόκκινα χείλη.

Θεωρούμενο ευρέως ως ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα σουρεαλιστικών επίπλων που δημιουργήθηκαν ποτέ, ο καναπές, ο οποίος διαμορφώθηκε από τα χείλη της ηθοποιού Mae West, ανατέθηκε από τον πιο αφοσιωμένο Βρετανό προστάτη του Ντάλι, Edward James.

Η V&A του Λονδίνου ολοκλήρωσε μήνες εικασίας για την τύχη ενός σπάνιου καναπέ της Mae West Lips του Σαλβαδόρ Ντάλι, αφού το αγόρασε για τη μόνιμη συλλογή του.

Θεωρούμενο ευρέως ως ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα σουρεαλιστικών επίπλων που παράγονται ποτέ, ο καναπές, ο οποίος διαμορφώνεται στα χείλη της ηθοποιού Mae West, ανατέθηκε από τον πιο αφοσιωμένο Βρετανό προστάτη του Ντάλι, Edward James.

Αγοράστηκε φέτος από την V&A με την υποστήριξη του Art Fund, των μελών της V&A και ενός κληροδοτήματος από τον Derek Woodman. Η πώληση ακολουθεί μια περίοδο αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον του καναπέ, αφού αρχικά είχε διατεθεί προς πώληση και πωλήθηκε από το Ίδρυμα Edward James το 2017.

Αφού ο αγοραστής υπέβαλε αίτηση εξαγωγής από το Ηνωμένο Βασίλειο, η βρετανική κυβέρνηση προέβη σε επίσημη εξάσκηση προσωρινής εξαγωγής 180 ημερών.

Η V & A πραγματοποίησε αγορά «καθώς κανένα άλλο θεσμικό όργανο δεν προχώρησε». Η επιτροπή επανεξέτασης για την εξαγωγή έργων τέχνης – μέρος του Συμβουλίου Τεχνών της Αγγλίας – επέβαλε τη στάση, υποστηρίζοντας ότι καθώς ο καναπές ήταν στη χώρα για πάνω από 50 χρόνια θα απαιτούσε άδεια εξαγωγής.

Η στάση εξαγωγής σήμαινε ότι για να παραμείνει ο κόκκινος καναπές στη Βρετανία, θα έπρεπε να βρεθεί πριν από το Μάιο του 2018 ένας αγοραστής που θα μπορούσε να ταιριάξει με την ζητούμενη τιμή των £ 480.281 με ΦΠΑ 16.600 λίρες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024