Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα στη Βεργίνα για το «Μακεδονικό»

Νέο συλλαλητήριο τη Δευτέρα στη Βεργίνα για το «Μακεδονικό»

Για τη Δευτέρα, στις 19:30 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Βεργίνα από πολίτες και φορείς οι οποίοι θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών

Δεν έχουν τέλος τα συλλαλητήρια και οι εκδηλώσεις οργής των πολιτών για τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς σε καθημερινή βάση διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Για τη Δευτέρα, στις 19:30 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Βεργίνα από πολίτες και φορείς οι οποίοι θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν οι Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, επιλέχθηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.

Συνθήματα κατά Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, με συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συλλαλητήριο και πορεία στη Θεσσαλονίκη για το «Μακεδονικό».

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αρχικά, ξεκίνησαν από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, και στη συνέχεια κινήθηκαν επί των οδών Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατία, Ι. Δραγούμη και Λεωφ. Νίκης.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, οι συγκεντρωμένοι έστησαν μικροφωνική στη Ν. Παραλία, κρατούσαν σημαίες, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανήρτησαν πανό στο μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου που έγραφε «Τσίπρα προδότη παραιτήσου».

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών διοργανώνεται την Τετάρτη και στα Τρίκαλα από την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, «εμείς, οι απλοί πολίτες των Τρικάλων, παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, σε σχέση με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία, αποφασίσαμε να εκφράσουμε δυναμικά την αντίθεση μας στην υπογραφή της, η οποία δεσμεύει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και παραδίδει τη Μακεδονία στα ξένα συμφέροντα».

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024