Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος λέει τις τελευταίες ημέρες όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση αν και εφόσον έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών, υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύουν διαφορετικά τις δηλώσεις του, για το τι θα πράξει στην πραγματικότητα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε την Πέμπτη ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό ενώ απαντώντας στο αίτημα Καμμένου για πλειοψηφία 180 βουλευτών, υποστήριξε ότι «151 βουλευτές αρκούν».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ  για τη συγκυβέρνηση τόνισε τόνισε ότι «εμείς με τους ΑΝΕΛ έχουμε κάνει μια συμφωνία. Η συμφωνία έχει δύο πολύ μεγάλα κομμάτια… Το ένα είναι να φύγει η χώρα με τη διαδικασία των μνημονίων και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης και το δεύτερο να χτυπηθεί η διαφθορά, ένα ουσιαστικό κομμάτι που έχει να κάνει και με την ανάπτυξη. Σε άλλα ζητήματα έχουμε σοβαρές διαφορές… Μια από τις διαφορές είναι και η συμφωνία των Πρεσπών» διευκρίνισε.

«Είναι καλή η συμφωνία, λύνει (το Σκοπιανό) με βάση την εθνική γραμμή όπως διαμορφώθηκε στο διάβα των χρόνων από το ’90» εξήγησε ο υπουργός. «Άκουσα τι είπε ο κ. Ζάεφ καταλαβαίνω ότι λέγονται πράγματα για εσωτερική κατανάλωση» σχολίασε, αναφερόμενος στα περί «μακεδονικού στρατού» από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ. «Διαφωνούμε με τη θέση των ΑΝΕΛ αλλά είναι δική τους» σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας. Ξεκαθάρισε δε, απαντώντας στη δήλωση τoυ Γιώργου Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ ότι «είναι ισχυρότατες οι υπογραφές για τη συμφωνία των Πρεσπών».

Απαράδεκτο να συνεχίζεται η κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Όσον αφορά τους δύο στρατιωτικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη, ο υπουργός τόνισε ότι είναι «απαράδεκτο να συνεχίζεται η κράτησή τους στην Τουρκία. «Πρέπει να κρατάμε το θέμα ψηλά, και πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της νομικής τους υποστήριξης για να επιτευχθεί η ταχύτερη επιστροφή τους στην Ελλάδα» σημείωσε. «Το θέμα τέθηκε από τον υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ και τον πρωθυπουργό στην ΕΕ… Εμείς πρέπει να λειτουργούμε με βάση το διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο κ. Βίτσας.

«Εμείς δεν έχουμε συλλάβει τρομοκράτες» σχολίασε ο κ. Βίτσας, ενώ διευκρίνισε ότι η Τουρκία δεν συνδέει με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών τα μέλη του DHKP-C που συνελήφθησαν στην Αθήνα για σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να λύνονται με παζάρι, ανατολίτικο μάλιστα, αλλά με βάση το δίκαιο τις διεθνείς συμφωνίες και τις διεθνείς συνθήκες».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/377852/vitsas-de-tha-rixei-tin-kuvernisi-gia-to-skopiano-o-panos-kammenos-/#ixzz5KMPHvmuy
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook