
Ροχανί: Η Ευρώπη να ορθώσει ανάστημα εναντίον του Τραμπ
Ο ιρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «η Τεχεράνη θα αντισταθεί σθεναρά ενάντια στις αμερικανικές απειλές περί μείωσης του ιρανικού πετρελαίου»
Έγκλημα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος της Τεχεράνης, καλώντας παράλληλα την ΕΕ να ορθώσει ανάστημα εναντίον των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ.
«Το Ιράν θα επιβιώσει από αυτόν τον γύρο των αμερικανικών κυρώσεων, όπως επιβίωσε και στο παρελθόν. Αυτή η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα μείνει στην εξουσία για πάντα. Αλλά η ιστορία θα κρίνει τα άλλα κράτη, με βάση του τι θα πράξουν σήμερα» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη.
Παράλληλα, ο ιρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «η Τεχεράνη θα αντισταθεί σθεναρά ενάντια στις αμερικανικές απειλές περί μείωσης του ιρανικού πετρελαίου» και προειδοποίησε ότι «η Ουάσινγκτον δεν έχει σκεφτεί τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης».
Σημειώνεται ότι κατόπιν της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το Ιράν, ο Λευκός Οίκος επανέφερε τις κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, ενώ προανήγγειλε τον μηδενισμό των εισαγωγών πετρελαίου από την ασιατική χώρα.
«Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι επιθυμούν να εκμηδενίσουν τις εξαγωγές αργού του Ιράν. Μιλάνε χωρίς να σκεφτούν προσεκτικά. Δείχνει ότι δεν έχουν σκεφτεί τις συνέπειες της ενέργειάς τους» επανέλαβε ο Ροχανί.
- Η εκστρατεία εκδίκησης του Τραμπ εναντίον Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων μπορεί να κοστίσει τον Νοέμβριο
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν

