Διαμαρτυρία κατά Τσίπρα για «Μακεδονικό» – Φραγμός σε διαδηλωτές
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας. Μπλόκο των ΜΑΤ στους διαδηλωτές. Kλειστή η Λεωφόρος Νίκης, οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά και οι δρόμοι που οδηγούν στο «Hyatt» όπου πραγματοποιείται η τετραμερής σύνοδος
Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «Μακεδονικό» στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την τετραήμερη σύνοδο Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Υπό αστυνομικό κλοιό το ξενοδοχείο που βρίσκεται ο πρωθυπουργός, φραγμός σε διαδηλωτές που επιχείρησαν να πλησιάσουν.
Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ πραγματοποιούν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Λεωφόρος Νίκης και οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αρχικά οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν για την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφε «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα – Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία».


Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία με σκοπό να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η τετραμερής σύνοδος και ζήτησαν να περάσουν από το μπλόκο της αστυνομίας η οποία τους εμπόδισε.
Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «την υπογραφή τη βάζει ο λαός και όχι ο προδότης ο πρωθυπουργός» και «Η Μακεδονία είναι ελληνική, Τσίπρα προδότη κομιτατζή», παρέμειναν ως τις επτά το απόγευμα στο σημείο και στη συνέχεια επέστρεψαν στα αυτοκίνητά τους για να κινηθούν με αυτοκινητοπομπή μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ένταση στην κατάληψη «Σχολείο»
Ένταση προκλήθηκε μεταξύ αντιεξουσιαστών και διαδηλωτών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση κατά της συμφωνίας για το «Μακεδονικό».
Συγκεκριμένα, αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείου στην οδό Βασ. Γεωργίου ενεπλάκησαν σε φραστικό επεισόδιο με διαδηλωτές που περνούσαν με τα αυτοκίνητά τους κατευθυνόμενοι στον Λευκό Πύργο όπου είναι προγραμματισμένο το νέο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι διαδηλωτές και οι αντιεξουσιαστές αντάλλαξαν ύβρεις ενώ υπήρξε και ρίψη αντικειμένων.
Αυτή την ώρα η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Έκτακτα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας για «ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας» έχει λάβει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε κανένα αυτοκίνητο να μην μπορεί να πλησιάσει το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Τετραμερής.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, από τις 12 το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ανωνύμου οδού, που διέρχεται έμπροσθεν του ξενοδοχείου, «από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσ/νικης-Ν.Μηχανιώνας μέχρι το ύψος της Εθνικής οδού Θεσ/νικης-Ν.Μουδανιών». Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Τι οφέλη προσφέρει η ιατρική κάνναβη; Μπορεί και κανένα, δείχνει η βιβλιογραφία
- Χολαργός: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του 14χρονου
- Νέα Ιωνία: Χειροπέδες σε οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα από σπίτι ηλικιωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442